Dogovori oko šefa Podravke, mediji pišu da na čelo kompanije dolazi Krstičevićev čovjek, a u upravu Mihanović, svjedok iz Fimi medije

Najveći dioničari Podravke, mirovinski fondovi i država postigli su dogovor oko novog predsjednika Uprave koprivničke kompanije, doznajemo iz neslužbenih izvora. U fotelju čelnog čovjeka sjest će 46-godišnji Gordan Kolak, bivši direktor tvrtki Dok-ing i King ICT te član predsjedničinog Vijeća za domovinsku sigurnost. Uz njega u Upravu navodno ulazi Damir Mihanović, dosad direktor Croatia zdravstvenog osiguranja, piše tportal.

Iva Brajević i Olivija Jakupec, dosadašnje članice Uprave, trebale bi ostati na svojim pozicijama, dok iz nje izlazi Hrvoje Kolarić, direktor Belupa. Kao novi član Uprave spominje se i Davor Doko iz AZ mirovinskog fonda.

Novu Upravu trebao bi u srijedu potvrditi Nadzorni odbor koji se sastaje u 16 sati.

Kolak je relativno nepoznat široj javnosti iako ima bogato iskustvo rada kako u državnom, tako i u poduzetničkom sektoru.

Rođen je 1970. u njemačkom gradu Villingen-Schwenningenu. Diplomirao je na Tehničkom fakultetu u Rijeci 1996. godine.

U prvoj polovici 2000-ih većinu karijere proveo je radeći u vojsci i Ministarstvu obrane. Kolak je bio provedbeni časnik Damiru Krstičeviću dok je ovaj bio zamjenik načelnika Glavnog stožera. Radio je i kao šef kabineta dok je to ministarstvo vodio Berislav Rončević. Od 2002. do 2003. bio je vojni promatrač Ujedinjenih naroda u Sijera Leoneu u zapadnoj Africi.

Predsjednik Uprave King ICT-a postao je 2005. i na njezinom čelu zadržao se nešto manje od dvije godine. I to Kolaka veže uz Krstičevića, koji je bio direktor i član Nadzornog odbora King ICT-a.

Kolak je zatim vodio Megatrend i Dok-ing, iz kojeg je otišao 2015. Trenutno se bavi poslovnim savjetovanjem preko svoje tvrtke Comitium.

Osim što je član Vijeća za domovinsku sigurnost predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, na internetskim stranicama HDZ-a Kolak je naveden kao tajnik stranačkog Odbora za nacionalnu sigurnost, obranu i unutarnje poslove.

Damir Mihanović poznat je po tome što je početkom 2010. prvi progovorio o aferi Fimi media, a tada je bio član Uprave Croatia osiguranja. Dobio je zaštitu policije, ali i otkaz u Croatia osiguranju.

Kasnijom sudskom presudom vraćen je na posao, a predsjednik Ivo Josipović navodno mu je nudio mjesto veleposlanika u Australiji, dok je Tomislav Karamarko, kad je vodio HDZ, izrazio želju da Mihanović postane rizničarom te stranke.

Predsjednikom Uprave Croatia zdravstvenog osiguranja imenovan je 2013. Mihanović je član HDZ-a.

Facebook Komentari