Brkić: Fra Didak Buntić posebno nama političarima, može biti putokaz kako se treba žrtvovati za svoj narod

Potpredsjednik Sabora Milijan Brkić bio je danas na obilježavanju 100. obljetnice spašavanja gladne djece iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

[SIMBOL HUMANOSTI, PLEMENITOSTI, SNAGE I PATNJE HERCEGOVINE]

Nazočio sam danas svečanom obilježavanju 100. obljetnice spašavanja gladne djece iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, koje je predvodio veliki čovjek, prosvjetitelj i humanist – hercegovački franjevac fra Didak Buntić.

Davne 1917. godine taj hercegovački Mojsije i spasitelj Hercegovine pokazao je kako se za život i slobodu – služi svome narodu, kako se za njega bori, te stvara uvijek nužno zajedništvo hrvatskog čovjeka i svih hrvatskih krajeva. To njegovo hrabro i plemenito djelo svjedoči veliki čin – SPAŠAVANJA BUDUĆNOSTI HRVATSKOG NARODA!

Zato je naša obveza – uvijek promicati one vrijednosti koje je svojim životom i konkretnim djelima svjedočio fra Didak Buntić, te kroz primjer njegovog velikog doprinosa u opstojnosti hrvatskog naroda, sve nove generacije podučavati o značaju opstanka naroda, bez obzira na poteškoće i okolnosti u kojima živimo.

Kao simbol ljudskosti i izvor dobrote, fra Didak Buntić posebno nama političarima, može biti putokaz kako se treba žrtvovati za svoj narod te uzor kako se nikada ne smijemo umoriti čineći dobro i pomažući najosjetljivijim članovima našega društva, napisao je Brkić na fb-u.

brkic kolinda

Facebook Komentari