Trećina članova sisačkog HNS-a demonstrativno napustila stranku, razlog – SDP

Nezadovoljni vođenjem sisačkog ogranka HNS-a te udaljavanjem od SDP-a, uz kojega su dobili prošle lokalne izbore u Sisku, 105 članova od njih ukupno 330 napustilo je stranku, što su njihovi predstavnici u utorak na konferenciji za novinare demonstrirali pokazujući stotinjak članskih iskaznica koje će vratiti u stranačku središnjicu.

Među njima su i mnogi stranački dužnosnici, čelnici stranačkih tijela i gradski vijećnici, koji kao glavne razloge napuštanja stranke navode nedostatak programa rada, neaktivnost ogranaka, izostanak demokratske rasprave, autokratsko vođenje gradskog Predsjedništva. Smeta ih i bojkotiranje sjednica Gradskog vijeća te udaljavanje od SDP-a kao koalicijskog partnera s kojim su dobili izbore.

Kako je rekao već ranije iz stranke isključeni gradski vijećnik Nenad Vukušić, to ne znači da okreću leđa HNS-u, nego sadašnjem vodstvu gradskog ogranka u koji su se spremni vratiti kad se za to ostvare uvjeti. “Formalno, gradsko čelništvo HNS-a s predsjednikom Vladom Andučićem podržava vladajuću koaliciju, a istovremeno je rastura. Posljednji istupi čelništva HNS-a bili su bez dogovora s partnerima, iako smo se na to obvezali. S našim smo se primjedbama već obraćali središnjici stranke, ali ona nije nikada reagirala. Mi ćemo i na lokalnim izborima, sada kao pojedinci bez stranke, podržati lijevu koaliciju”, najavio je Vukušić.

Facebook Komentari