Imenovana su četiri nova člana Nadzornog odbora Podravke, za predsjednika izabran je Dubravko Štimac

Imenovana su četiri nova člana Nadzornog odbora Podravke, velikom većinom glasova na skupštini Podravke – ukupno 98. Za predsjednika izabran je Dubravko Štimac.

Mato Crkvenac je opozvan sa svoje dužnosti u NO-u, izvijestio je ministar državne imovine Goran Marić nakon skupštine.

“NO će imenovati Upravu. Skupština je odradila svoj posao, ja sam obavio svoj posao”, kazao je Marić, ne govoreći o tome hoće li Zvonimir Mršić biti smijenjen s čela Podravke, koja bilježi, na papiru, sjajne rezultate zadnjih godina.

Na pitanje N1 zašto je ministar državne imovine Goran Marić ondje, budući da je to presedan da ministar dolazi na skupštinu poduzeća, kojemu država nije većinski vlasnik, on odgovara:

“Zašto ste vi agresivni?”, rekao je kroz smijeh ministar Marić. “Ovo je simbolična gesta, jer je RH najveći pojedinačni dioničar. Presedan je to što nitko nije dolazio do sada, a trebao je”, kazao je Marić.

Sada je na redu Nadzorni odbor, koji će imenovati upravu, sadašnjem šefu SDP-ovcu Zvonimiru Mršiću istječe mandat.

Država će imati tri, a HZMO četiri predstavnika. Marić tvrdi da to ne znači da se odrekla jednoga člana, nego je broj članova NO-a proporcionalan udjelu države u Podravci.

I Štimac je upitan hoće li maknuti Zvonimira Mršića iz Uprave Podravke.

“To vam ne mogu potvrditi, to je odluka svih članova Nadzornog odbora”, kazao je Štimac. Odmah nakon skupštine je započeo sastanak NO-a.

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) i Republika Hrvatska, zastupani po zakonskom zastupniku CERP-u, zajedno imaju 19,69 postotni udio u Podravci. Grupa Podravka ostvarila je u 2016. godini neto dobit od 182,4 milijuna kuna, što je 54,7 posto više nego godinu dana prije, bez utjecaja jednokratnog konsolidacijskog efekta Žita i odgođenog poreznog prihoda Belupa u 2015., izvijestili su u utorak iz te kompanije.

Zastupnik Lacković: Čitam seriju samointevjua o velikim uspjesima iz usta političkog najuhljeba u povijesti SDP-a….

Facebook Komentari