HURS: Sutkinja Šupe teško se nosi s medijima zbog slučaju Tomislava Horvatinčića

Hrvatska udruga radničkih sindikata poručila je povodom verbalnog napada sutkinje Općinskog suda u Šibeniku Maje Šupe na novinare u sudnici u postupku protiv Tomislava Horvatinčića, da je rad suda oduvijek pod povećalom javnosti te da osoba koja se teško nosi s navedenim pritiskom ima problem, a on zbog značaja njezine uloge, postaje problem svih.

Šupe je u ponedjeljak tijekom ponovljenog suđenja Tomislavu Horvatinčiću optužila novinare da su s prvog suđenja Horvatinčiću izvještavali neobjektivno, nestručno i iznosili puno neistina, te da je zbog slučaja Horvatinčić doživjela medijski linč.

“Zadatak suda jest da, kao jedan od temelja vlasti, stanovnicima područja pod svojom ingerencijom, presuđuje u slučaju spora ili optužbi za kaznena djela. Budući da su pojedini sporovi ili optužbe iz raznih razloga zanimljiivi javnosti, rad suda oduvijek je pod povećanom lupom javnosti. Osoba koja se teško nosi s navedenim pritiskom ima problem. Štoviše, taj problem, zbog značaja njezine uloge, postaje problem svih nas”, poručuje HURS  i dodaje da je prethodna presuda navedene sutkinje u tome predmetu ukinuta.

Facebook Komentari