Petrinja: Lazić (SDP) opovrgava da je manipulacijama državnim zemljištem prevarila vijećnike i pogodovala zaručniku

Svjetlana Lazić (SDP), zamjenica gradonačelnika Grada Petrinje odgovorila je na tvrdnje da je manipulacijama državnim zemljištem i raznim pogodovanjima prevarila vijećnike.

U članku je navedeno niz neistina i laži, koje je Vaš insajder inscenirao iz jednostavnog razloga što se boji konkurencije i petrinjskog SDP-a na sljedećim lokalnim izborima. Nije slučajno da se članak objavljuje danas, kada službeno izlazim sa kandidaturom za gradonačelnicu Petrinje.

Izričito naglašavam da nikakvog pogodovanja pri kupnji navedenog zemljišta nije bilo niti je moglo biti, jer je zemljište u vlasništvu RH stajalo neiskorišteno i zaraslo više desetljeća, za njega nitko nije bio zainteresiran, pa čak ni Grad Petrinja, iako sadašnji gradonačelnik govori da bi se na tom zemljištu trebalo širiti gradsko groblje.

Ako su to namjere Grada Petrinje i gradskog poduzeća koje upravlja grobljem, pitam se zašto se onda nitko od navedenih nije javio na natječaj kojim je država prodavala to zemljište.

Javni natječaj je bio objavljen mjesecima, svi su bili obaviješteni da je navedena parcela na prodaju, ali nije bilo zainteresiranih. Očito je cijena bila previsoka, a cijena je bila procijenjena za građevinsko zemljište. Gradsko groblje u Petrinji se u proteklih 15-ak godina širilo i to na sasvim drugu stranu od pozicije navedenog zemljišta.

Dokaz za to je i sama izmjena GUP-a koju je Grad Petrinja radio u prošloj godini i koju je gradonačelnik Darinko Dumbović uputio na usvajanje Gradskom vijeću u studenom 2016.godine. U tom prijedlogu nije bilo planirano niti predloženo širenje groblja u tom smjeru, što je, za poznavatelje prostora i jedino ispravno, jer u tom dijelu prolazi dalekovod ispod kojeg je nedopustivo raditi grobna mjesta.

Što se tiče pogrebnih djelatnosti, moram napomenuti da je na snazi Zakon o pogrebničkim djelatnostima koji je otvorio tržište i uveo konkurenciju, što očito ne odgovara gradonačelniku Dumboviću, koji je želio prije par godina poništiti natječaj, kako bi poduzeće Alena Ljubanovića, brata predsjednice petrinjskih Reformista gđe Nataše Vidović, stranačke šefice gradonačelnika Dumbovića, moglo i dalje nelegalno raditi, jer mu je koncesija istekla, a zbog poreznog duga i onog prema Gradu Petrinji nije moglo dobiti novu dozvolu za rad. Iz istog razloga Grad Petrinja ne raspisuje natječaj za prijevoz pokojnika na obdukciju, što je po zakonu bio dužan raspisati još prije godinu dana, i zato Grad Petrinja plaća jedan od najskupljih prijevoza pokojnika na obdukciju.

U stranačkom životu petrinjskog SDP-a nema ucjena i podmetanja. Sve odluke koje se donose, donose se na sjednicama gradskog odbora, i to većinom jednoglasno, tako da svakoj insinuacija o ucjenama nema mjesta. Mi ne funkcioniramo na način da uvjetujemo podršku kao što to radi gradonačelnik Dumbović, zapošljavanjem muževa, sinova, unuka, žena… gradskih vijećnika niti plaćanjem najma i trošenjem gradskih novaca za uređenje privatnih nekretnina. SDP nije podržao proračun jer se gradonačelnik ponaša kao pijani milijarder i zbog toga je i sam račun grada bio nekoliko puta u blokadi i dugovi su u protekle 4 godine samo narasli, unatoč smanjenju plaća i naknada.

Znam da bi gradonačelnik volio voditi stranačku politiku u ostalim političkim opcijama u gradu, ali to mu nećemo dozvoliti, niti ćemo se uplašiti njegovih podmetanja i laži. Moja imovina nije porasla niti za kunu a kamoli za 2.000.000,00 kuna kao što je porasla imovina gradonačelnika Dumbovića.

A insinuacije i laži koje se plasiraju neće me uplašiti niti umanjiti moju borbu za istinom. Očito je strah od konkurencije i od gubitka izbora jak, i ne preže se pred ničim. Ali to je samo znak da sam na pravom putu. Svi ćemo mi odgovarati za svoje postupke, a neki se očito toga jako boje i potrebna im je zaštita saborskog imuniteta da bi se spasili. Ali kako se kaže – pravda je spora ali dostižna, i svako na kraju odgovara za sebe, kaže Svjetlana Lazić.

Petrinja: Lazić (SDP) opovrgava da je manipulacijama državnim zemljištem prevarila vijećnike i pogodovala zaručniku

Share This Article