Petrinja: Je li manipulacijama državnim zemljištem Svjetlana Lazić (SDP) prevarila vijećnike i pogodovala zaručniku

Piše: Dražen Prša

Očiti primjer pogodovanja sebi i svojim najbližima je primjer Svjetlane Lazić (SDP), zamjenice gradonačelnika Grada Petrinje, koja je jako dobro iskoristila svoju funkciju i kupila od DUDI-ja poljoprivredno zemljište, oko 4000 m2, za koje je znala da će na Gradskom vijeću ići prenamjena u građevinsko, doznaje naš izvor.

Pri tome je Svjetlana Lazić Gradskom vijeću i gradonačelniku prešutjela činjenicu da je pomogla da upravo njezin dugogodišnji partner Mladen Panić kupi navedeno zemljište, gdje planira napraviti svoj poslovni prostor. A navedeno zemljište se nalazi upravo u zoni gradskog groblja, pa nije potrebno pojašnjavati što bi to značilo za njihov zajednički biznis, javlja insider.

Ovakvim postupkom zaustavila je proširenje gradskog groblja koje je potrebno gradu Petrinji.

Što je ovdje sa sukobom interesa, pitaju se poznavatelji političkih prilika u Petrinji.

Javna je tajna tvrdi naš izvor da Lazić koristi svoj utjecaj i u drugim gradovima i općinama, kako bi njezin partner Panić istisnuo “domaće “pogrebnike, na nelojalan i nepošten način.

Cijeli grad bruji o manipulacijama i ucjenama pogrebnika Panića, koji daje posebne naknade za informaciju kad netko umre u domu za stare, u zdravstvenim ustanovama, strada u prometu, pa su na njegovom platnom spisku djelatnici domova i zdravstvenih ustanova, hitne pomoći, ali i neki policajci, koji mu žurno dostavljaju informacije o umrlima, prije nego te informacije dođu do njegove konkurencije.

Ništa čudno, jer je i Panić bivši policajac, koji je izbačen nečasno iz službe zbog kriminala i zlouporabe položaja, pa ima veze u tim krugovima. A upravo zbog toga je Lazić morala napustiti mjesto predsjednice gradskog SDP, jer je bila ucijenjena od strane bliskog suradnika, koji dolazi na njezino mjesto i postaje predsjednik SDP u Petrinji.

U gradskoj upravi je jako dobro poznato da su Svjetlana Lazić i Mladen Panić pokušali iskoristiti donošenje proračuna i ucijeniti gradonačelnika Darinka Dumbovića. Dvije ruke SDP-ovaca za proračun trebale su Lazićki osigurati da SDP preuzme upravljanje u gradskom komunalnom poduzeću Komunalac, čime bi i preuzela kontrolu u poslovima gradskog groblja, što bi i te kako pomoglo procvatu pogrebničke tvrtke Mladena Panića. Očito je da u ucjeni nisu uspjeli jer je SDP glasao protiv proračuna, doznajemo preko izvora bliskog ovim događajima.

Nije nevažno spomenuti da su Lazićka i novi predsjednik SDP-a Igor Školneković dan prije donošenja proračuna smijenili predsjednicu Gradskog vijeća Sanju Lovrenović. Njoj je Lazićka u studenom prošle godine, na sjednici Gradskog vijeća na kojoj se odlučivalo o prenamjeni zemljišta, očito prešutjela svoj sukob interesa oko kupovine zemljišta.

Smjena predsjednice Gradskog vijeća provedena je tako što je izvorni vijećnik SDP-a vraćen u Gradsko vijeće, i to upravo vijećnik koji je prije toga uhljebljen u vatrogasnoj postrojbi.

Ukupna imovina zamjenice Lazić se povećala tijekom mandata zamjenice kupnjom imovine u centru grada (kuća, s dva poslovna prostora), priča se da toga ima još… a nitko ne zna na koji način je do te imovine došla – kaže insider.

Petrinja: Lazić (SDP) opovrgava da je manipulacijama državnim zemljištem prevarila vijećnike i pogodovala zaručniku

Facebook Komentari