Pernar o izborima u Zagrebu: Moj pravi neprijatelj nije Bandić, već ostali protukandidati, a tu mislim da imam šanse

Zastupnik Ivan Pernar u razgovoru za Večernji list, između ostaloga, odgovarao je i na pitanja o predstojećim lokalnim izborima na kojima će se kandidirati za gradonačelnika Zagreba.

Kandidirali ste se za gradonačelnika Zagreba. Vjerujete da možete pobijediti Bandića i Mrak Taritaš?

Moj pravi neprijatelj nije Milan Bandić, već ostali protukandidati s kojima se natječem za prolazak u drugi krug. Znači, jedna osoba koja će ući u drugi krug je poznata, to je Bandić, a sad je pitanje hoću li u drugi krug ući ja, Mrak Taritaš, Sandra Švaljek, ili netko treći koga će HDZ nominirati. Po mojem skromnom sudu, mislim da imam više šanse nego ostali protukandidati. A u drugom krugu je sve moguće. Tu nije nemoguće pobijediti ni Bandića.

Zašto ste se odlučili kandidirati?

Zato što smatram da Zagreb može bolje. Smatram da je najveći kriminal napravljen na pročistaču vode. I ono što je Zagreb otjeralo u probleme nije sitni kriminal koji se zna Bandiću predbacivati, štandovi koje iznajmljuje itd., nego ovakav slučaj poput pročistača otpadnih voda koji je zapravo simbol jedne promašene politike. Moj cilj nije štedjeti na siromašnima, moj cilj je upravo za siromašne voditi politiku. Znači besplatan javni prijevoz, želim da se smanji cijena vode, jer mi u Hrvatskoj plaćamo najskuplju vodu, želja mi je da se žičara ponovno vrati u funkciju… Ulupani su milijuni u događaj koji traje dva tjedna. Mi imamo milijune potrošene za nešto što radi privremenu medijsku atrakciju koje, odlaskom Kostelića, više ni nema. Sada su tu strani skijaši, naši skijaši ondje ne mogu uloviti nikakve medalje, dok je žičara radila cijelu godinu. Mene čudi da žičara nije bila prioritet trenutačne gradske administracije. I tek kada sam ja spomenuo to pitanje, odjednom su i drugi počeli govoriti o njoj.

Koji bi bili vaši prvi potezi?

Useliti prazne stanove, smanjiti cijenu vode, besplatan javni prijevoz i zaustavljanje makrokriminala koji guši cijeli grad.

Facebook Komentari