Vrdoljak: Procjenjujem da će plin poskupjeti više od 20 posto. To je politička odluka Vlade….

Bivši ministar gospodarstva i predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak komentirao je za Dnevnik Nove TV najave o poskupljenju struje i pokušaje Vlade da građani to poskupljenje ne osjete.

”To vrludanje najviše zbunjuje hrvatsku javnost. To je dokaz da kao što bi Dalmatinci rekli, HDZ u kupe, a Most u špade”, kazao je Vrdoljak.

”U četvrtak se mora donijeti odluka koliko će plin poskupjeti u sljedećih godinu dana. Plin će sigurno poskupjeti iz dva razloga. Tržište je skočilo, a energetski sustav nije normalno vođen. To je teško voditi. Imate toplinsku energiju, struju, plin, naftu, a budući da se vladajući ne bave time, skokovi na tržištu ih iznenade. Procjenjujem da će plin poskupjeti više od 20 posto. To je politička odluka Vlade, a nakon toga moraju se donijeti kompenzacijske mjere kako pomoći socijalno ugroženima i industriji. Dogodio se skok na tržištu, a nemamo dovoljno vlastite proizvodnje. Podsjećam, i Most i HDZ su bili protiv novih projekata proizvodnje”, rekao je Vrdoljak za Dnevnik Nove TV

Facebook Komentari