Nisam ovdje zbog rezultata, htio sam doći ovdje još jednom. Ovo je bilo zadnje Svjetsko prvenstvo

Zadnjeg dana Svjetskog prvenstva do drugog zlata u St. Moritzu došao je veliki Marcel Hirscher, a dobrim drugim laufom, ali i uz pomoć pogreški nekoliko najboljih iz prve vožnje, Horošilova, Rydinga, Schwarza i Matta, do postolja su došli i Manuel Feller te Felix Neureuther.

Ivica Kostelić je u svojoj zadnjoj vožnji na svjetskim smotrama, na istom mjestu gdje je 2003. godine postao svjetski prvak, doskijao do 38. mjesta sa zaostatkom od 7.95 sekundi. Istok Rodeš je bio 30. (+4.88), a Matej Vidović 35. (+5.41).

Hirscher je s vremenom 1:34.75 došao do svog šestog zlata sa svjetskih smotri, a devetog ukupno. Ima i tri srebra. Na ovom Svjetskom prvenstvu najuspješniji je skijaš s dva zlata i srebrom.

Hirscher ima 43 pobjede u karijeri i 20 u slalomu.

Drugoplasirani Manuel Feller imao je zaostatak od 68 stotinki, a trećeplasirani Felix Neureuther 93 stotinke sekunde.

Pobjednik pet od devet ovosezonskih slaloma u Svjetskom kupu Henrik Kristoffersen je s čak sekundom i četiri stotinke zaostatka zauzeo nesretno četvrto mjesto, ostavši bez medalje.

Mislim da nije tako loše, dolje sam vozio stvarno slabo, gornji dio je bio u redu. Nisam ovdje zbog rezultata, htio sam doći ovdje još jednom. Ovo je bilo zadnje Svjetsko prvenstvo, potvrdio je Ivica Kostelić za HRT uoči drugog laufa.

Bivši hrvatski reprezentativac Dalibor Šamšal, koji nastupa za Mađarsku, pao je u prvoj vožnji i nije uspio završiti utrku.

Facebook Komentari