Skupina huligana naoružanih palicama upala u Društvo prijatelja Hajduka, Bajdin dom

Skupina od 10-ak huligana zamaskirana je i naoružana palicama uletjela u prostorije Društva prijatelja Hajduka u Zagrebu gdje se u tom trenutku nalazilo 30-ak pristaša Bijelih, javlja dnevnik.hr.

Hajdukovci su se družili u prostorijama DPH Zagreb koje od milja zovu Bajdin dom, po Bernardu Vukasu – Zagrepčaninu koji je na početku svoje karijere prešao u Hajduk i postao istinska legenda Hajduka i najbolji hrvatski nogometaš svih vremena.

Važno je napomenuti kako su u Bajdinom domu bili isključivo simpatizeri i pristaše Hajduka, među kojima i nekoliko žena te starijih ljudi.

Policija ekspresno stigla

U jednom trenutku njihovo druženje prekinula je skupina huligana i uslijedila je kratkotrajna tučnjava poslije koje su se napadači dali u bijeg. Dobar dio njih pohvatali su policajci koji su pojavili u rekordno brzom roku.

Jedan stariji gospodin od 50 godina završio je na šivanju glave nakon što je dobio udarac bocom u glavu.

“Slobodno napišite da to nisu navijači Dinama nego samo misle da su navijači Dinama”, rekao je tajnik DPH-a Zagreb Mate Kukavica.

Iako službene potvrde nema, pretpostavlja se da se radi o pripadnicima Bad Blue Boysa koji su “svratili” u prostorije DPH Zagreb nakon utakmice Futsal Dinama, kluba kojeg su počeli pratiti još dok im je bilo zabranjeno doći na Maksimir.

Hajdukove navijače ovaj napad nije pokolebao, najavili su nastavak davno zakazanih planova pa će se tako danas od 15:00 u Bajdinom domu svi zainteresirani moći učlaniti u Hajduk, kuhat će se i grah, a u nedjelju će zajedno gledati prijenos utakmice 21. kola HNL-a Split – Hajduk.

Facebook Komentari