Predsjednica RH se susrela s američkim potpredsjednikom Mikeom Penceom u Münchenu

Kolinda Grabar-Kitarović, hrvatska predsjednica, objavila je na Twitteru da se susrela s američkim potpredsjednikom Mikeom Penceom u Münchenu.

“Srela sam američkog potpredsjednika Pencea. Drago mi je da dijelimo entuzijazam oko rada za dobrobit naših zemalja i snažne veze između Hrvatske i SAD-a”, napisala je predsjednica na Twitteru.

– Sastali smo se kratko, izmijenili smo nekoliko konstruktivnih rečenica. Dogovorili smo se o daljnjoj suradnji. Razgovarali smo o daljnjem partnerstvu Hrvatske i SAD-a i zapravo me vrlo ugodno iznenadio njegov vrlo otvoren i srdačan stav.Svakako ćemo nastaviti razgovore. Već sam danas razgovarala s nizom drugih američkih dužnosnika i sutra ću nastaviti s kongresmenima i senatorima – izjavila je predsjednica RH Grabar-Kitarović hrvatskim medijima o susretu s američkim potpredsjednikom.

Predsjednica sudjeluje na konferenciji o sigurnost u Münchenu, a nije poznato hoće li biti bilateralnog susreta Grabar-Kitarović i Pencea. Još u petak taj susret nije bio dogovoren.

”Predsjednica Grabar-Kitarović susrest će se s 9 šefova država. Još uvijek se ne zna hoće li biti susreta s američkim potpredsjednikom Mikeom Penceom. Taj susret nije dogovoren. Razgovarao sam s Predsjednicom u hotelu gdje se konferencija održava. Nema potvrdu, a kaže da bi joj bilo iznimno drago i da bi taj susret bio itekako važan za Hrvatsku”, javio je iz Münchena Andrija Jarak, reporter Nove TV.

Facebook Komentari