Kolinda Grabar-Kitarović održala bilateralni susret s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović održala je i bilateralni susret s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom.

Na svojem je Twitteru objavila fotografiju sa susreta dva izaslanstva, te je napisala kako je s Lavrovom održala konstruktivne razgovore o bilateralnim odnosima, koji su se fokusirali na budućnost, situaciju u jugoistočnoj Europi, te globalnoj sigurnosti.

Razgovor sa Sergejom Lavrovom bio je vrlo konstruktivan, vrlo dobar i srdačan. Prošli smo niz bilateralnih pitanja, zadržali smo se posebno i na gospodarstvu. Razgovarali smo o nekim našim tvrtkama koje su na žalost imale neko neko negativno iskustvo u posljednje vrijeme i dogovorili smo kako to riješiti i izgladiti. Drago mi je da je naš novi veleposlanik u Rusiji dobio agreman i da ćemo okrenuti tu jednu novu stranicu odnosa. A planira se i posjet ministra vanjskih poslova Ruske federacije, o čemu smo danas razgovarali. Pokrenula sam i pitanje rafinerije u Bosanskom brodu i da dogovorili smo se da ćemo s obje strane poduzeti mjere kako bi se riješilo pitanje zagađenja zraka. Posebno smo razgovarali o jugoistoku Europe, BiH, Srbiji. Dogovorili smo sljedeće korake suradnje. Ruska federacija svakako ima utjecaj u jugoistočnoj Europi i voljela bih da Hrvatska bude jedan od tih sugovornika s kojim će se razgovarati o potpori i razvoju društava i miru na jugoistoku Europe – prenijela je Grabar-Kitarović.

Facebook Komentari