Capelli na Robin Hoodu, u Hrvatskoj se otvara 40-ak novih hotela sa četiri ili pet zvjezdica

Ministar turizma Gari Capelli u trodnevnom je posjetu Dubrovniku. Obišao je nekoliko gradilišta te lokacije na kojima će se od ponedjeljka snimati film o Robinu Hoodu.

Uz promidžbu, filmaši će poboljšati zimske dubrovačke turističke rezultate, smatra ministar Cappelli.

Ministar Cappelli potom je obišao gradilište hotela ”Excelsior” čija je obnova vrijedna 10 milijuna eura. Kazao je da se ove godine u Hrvatskoj otvara 40-ak novih hotela sa četiri ili pet zvjezdica, te je najavio kako će se pokušati uspostaviti bolja zrakoplovna povezanost Dubrovnika i Frankfurta.

Dodao je da je dogovorio s direktoricom Turističke zajednice grada Dubrovnika i Županijske turističke zajednice da će već sljedeći tjedan, na razini Ministarstva, biti sastanak s direktorom Croatia Airlinesa o boljoj zrakoplovnoj povezanosti Dubrovnika zimi. Ministar je istaknuo i da će se prema lokalnoj i regionalnoj samoupravi preusmjeriti povećana sredstva boravišne pristojbe.

Posjetio je i Veliko gradilište i u ACI marini Komolac. Ondje se grade dvije mobilne dizalice kojima će se dizati plovila do 160 tona. Ulaganjem 15 milijuna kuna poboljšat će se konkuretnost dubrovačke marine, jer sada nijedna marina na Jadranu ne može podignuti plovilo teže od 60 tona.

Facebook Komentari