Trakavica oko ravnatelja HRT-a se okončala dogovorom Mosta i HDZ-a: Bačić, Kazimir Bačić

Trakavica oko ravnatelja HRT-a se okončala dogovorom Mosta i HDZ-a. S 90 glasova za i 12 suzdržanih u Saboru Kazimir Bačić je izabran za novoga glavnog ravnatelja.

“Mi smo dobili jamstvo, suglasnost, potvrdu da će gospodin Bačić ispuniti ono što je Most zajedno s HDZ-om dogovorio prilikom pregovora o Hrvatskoj vladi, a radi se o našem obećanju da ćemo pretplatu za HRT spustiti na 65 kuna do kraja ove godine. Nakon te suglasnosti koju smo imali, odnosno potvrde u razgovorima koji su ranije obavljani s gospodinom Markotom, odlučili smo se da ćemo podržati gospodina Bačića za ravnatelja”, rekao je Mostov Miroslav Šimić.

Upitan za navode da Most navodno traži i promjenu čelnog čovjeka Informativno-medijskog servisa, Šimić je kratko kazao da Most nije sklon tome da kadrovira na HRT-u, ali jest sklon tome da izvrše obećanje kojega se ljudi jako dobro sjećaju.

HDZ-ovci na Odboru za informatizaciju, podsjetimo, glasali za Kazimira Bačića, dok je ‘mostovac’ Hrvoje Runtić bio protiv, predlažući Markotu. SDP je bio suzdržan.

Facebook Komentari