Evo što Petrov kaže o postavljanju svog šogora za člana odnosno predsjednika nadzornog odbora metkovske Čistoće

Predsjednik Sabora, Božo Petrov, nakon sjednice Sabora dao je izjavu za medije i komentirao pokretanje postupka Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa pokrenulo je postupak protiv predsjednika Hrvatskog sabora Bože Petrova jer je dok je bio gradonačelnik Metkovića svojeg šogora Peru Jerkovića imenovao za člana odnosno predsjednika nadzornog odbora metkovske Čistoće te ga predložio za člana nadzornog odbora lokalnog Vodovoda

“Predmet koji je danas u razmatranju Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa imenovanje je osobe koja je u prvom redu osoba koja je jedna od 10 osnivača Mosta, osoba kojoj u potpunosti vjerujemo. On je isto tako županijski vijećnik, transparentno se bavi politikom. Ta osoba nije imala nikakve kontakte niti privatan poslovni interes od te uloge. Imenovanje u Nadzorni odbor NPKL-a napravljeno je nakon usuglašavanja sa svim ostalim jedinicama lokalne samouprave, svi oni su članice skupštine toga društva i nikad nije došlo do razmimoilažeja u stavovima, do uskraćivanja glasovanja. Tek nakon svega toga je ta osoba u mom srodstvu. Ja doista vjerujem da to što je meni u srodstvu neće imati nikakvog, a osobito važnog značaja za Povjerenstvo za odlučivanje u tome je li osoba mogla biti sukobu interesa, pogotovo po pitanju moralnosti, jer se transprarentno bavio politikom i zaista vjerujem u objektivnost Povjerenstva koje će pritom odlučivati”, rekao je Petrov.

Upitan je li na taj način u pitanje dovedena njegova vjerodostojnost, kao i vjerodostojnost Mosta, Petrov je rekao da ne smatra da se bilo što loše događa.

“On je osoba koja je županijski vijećnik Mosta, osoba koja se bavi politikom aktivno od 2013. godine. On je osoba koja je imenovana na našoj listi, izabrana, u županijskoj je skupštini, a nakon toga je trebao biti imenovan u NPKL vodovod. Tu se ne radi o bilo kakvom stranačkom uhljebljivanju, nego o predstavljanju općina u dolini Neretve preko županijskog vijećnika koji nas predstavlja u Županijskoj skupštini. Ne vidim razlog zašto sam doveo u neugodnu situaciju Jerkovića, Most ili Grad Metković. Da me netko upozorio da je to nešto loše, sam bih prijavio Povjerenstvu, isto kao što sam se prijavio prilikom zahtjeva za odobravanje kredita. Nisam smatrao da se bilo što loše događa”, rekao je Petrov.

Predsjednik Mosta rekao je da Jerković na funkciji na koju je imenovan nije ostvario probitak. “On je prvenstveno županijski vijećnik, osim toga, jedan je od osnivača Mosta, osoba kojoj vjerujemo, koja obavlja svoj privatni posao potpuno različit u odnosu na to što se događa u nadzornim odborima, nema nikakvog poslovnog ni osobnog interesa, zato smo ga i imenovali”, rekao je Petrov.

Na pitanje što ako se dokaže sukob interesa, Petrov je rekao da želi pričekati odluku Povjerenstva. “Želim prvo pričekati Povjerenstvo, zbog svega onoga zbog čega smo povukli potez, ne vidim razloga da smo narušili bilo kakvo načelo transparentnosti ili moralnosti. Vjerujem da će povjerenstvo donijeti adekvatan zaključak. Pričekat ćemo Povjerenstvo”, rekao je Petrov.

Facebook Komentari