HNS: Nameće se zaključak da pojedinci poput, u ovom slučaju gospođe Željke Markić, naprosto žele unazaditi Hrvatsku

HNS je uputio priopćenje medijima, pod naslovom “Željka Markić izjavama potkopava civilizacijske dosege hrvatskog društva”.

Kao stranka koja svoju politiku gradi na načelima otvorenog i tolerantnog društva koje ide naprijed i mijenja se, Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati ne može ostati ravnodušna prema nevjerojatnim izjavama koje se pojavljuju u medijskom prostoru. Nameće se zaključak da pojedinci poput, u ovom slučaju gospođe Željke Markić, naprosto žele unazaditi Hrvatsku.

Obrušavanjem na tjednik Novosti i optužbama da svojim sadržajem uredništvo zloupotrebljava proračunski novac i širi mržnju, Željka Markić i njena udruga U ime obitelji zadiru u slobodu medija i pokazuju netrpeljivost prema tjedniku srpske nacionalne manjine, što je u jednom otvorenom i tolerantnom društvu, kakvom Hrvatska teži, nedopustivo.

Nevjerojatne su i izjave gospođe Markić vezane uz zastrašujući napad na zabavu LGBT zajednice u zagrebačkom klubu Super Super, kojima relativizira događaj u kojem su ljudi ozlijeđeni i kaže da je možda riječ o „svađi u LGBT zajednici“.

Iako je 2017. godina, izjave poput navedenih dolaze kao upozorenje da je borba za ljudska prava trajan proces koji treba ubrzati, jer su rječnik nasilja i diskriminacije vidljivi svakodnevno, ne samo na ulicama, nego i u medijskom prostoru i, nažalost, u institucijama Republike Hrvatske.

Za HNS je sloboda svakog pojedinca neupitna vrijednost, a državu smatramo instrumentom zaštite ljudskih prava. Hrvatska treba postati pravedno društvo u kojem će svi imati slobodu izbora životnog stila, seksualne orijentacije i pravo misliti drugačije. Sve generacije, bez obzira na životni stil i pripadnost bilo kojoj manjini, zaslužuju miran suživot u otvorenom i tolerantnom društvu.

Važno je javno osuditi diskriminaciju i kazniti one koji je provode. Ako ne pokažemo kako je diskriminacija po svakoj osnovi neprihvatljiva, postoji ozbiljna opasnost da ćemo živjeti u društvu u kojem je netrpeljivost prema drugima i drugačijima prevelika, dok tolerancija ne postoji.

Cijela Hrvatska mora i može stajati u obrani civilizacijskih dosega 21. stoljeća. Izgradimo otvorenu i tolerantnu Hrvatsku!, piše u priopćenju HNS-a.

Facebook Komentari