Obračun Grbina i Bačića oko savjetnika: Savjetnici Milanovića skupili su više putnih naloga nego Paja i Jare u “Kamiondžijama”

Sjednica Sabora nastavljena je jutros, kao i obično, stankama

Zastupnicima se obratio Peđa Grbin (SDP)

“Bio bih sretan kad bi odnos Vlade prema znanosti bio jedini problem jer on se lako može riješiti odlaskom samo jednog čovjeka. Ja ću govoriti o djelovanju jednog potpredsjednika. Prije 4 mjeseca s ovog mjeseca Andrej Plenković rekao je kako će se savjetnici imenovati iz redova državnih službenika. Ministri su se raspojasali, svatko uzima ponekog savjetnika iako ne dolaze iz redova državnih službenika. Oni dolaze sa strane jer se moraju platiti određene političke cijene. Najgori je primjer imenovanje gospodina Ilčića za savjetnika ministru Stieru. On je zaposlenik javne ustanove koji će povrh redovne plaće primati i naknadu za savjetnika. Njegova će primanja biti u rangu potpredsjednika Vlade”, kaže Grbin.

“Ilčić smatra da muslimani nemaju iste radne navike kao i kršćani te govori da Hrvatsku treba ograditi bodljikavom žicom. Govori da muškarac nakon posla mora čitati novine dok žena opslužuje. Ne možemo utjecati na to koga se bira za savjetnike, ali na to moramo upozoriti”, kazao je Grbin.

Branko Bačić (HDZ) kazao je kako se na mjesto posebnog savjetnika može imenovati i osoba koja nije u državnoj službi.
“U vrijeme dok traje afera Dnevnice, SDP spominje savjetnike u Vladi. Posebni savjetnici u Vladi postoje još od 2003. Bivši premijer Milanović imao ih je 4, dok Plenković ima 1. Savjetnici Milanovića skupili su više putnih naloga nego Paja i Jare u “Kamiondžijama”. Kad se traži stanka, trebali bi se iznositi točni podaci. Nije točno da je Plenković rekao da neće biti posebnih savjetnika”, kazao je Bačić.

Facebook Komentari