Hloverka se vraća na HRT: Županijski sud joj dao za pravo, nada se dogovoru s upravom

Naravno da se želim vratiti na HRT, s kojeg sam nepravedno otpuštena. Jako sam zadovoljna presudom Županijskog suda kojom je poništena prvostupanjska presuda. Nadam se da se primiče kraj ovom mom mrcvarenju u kafkijanskom procesu. Uvjerena sam da ću se s novom upravom HRT-a, na čijem je čelu v. d. glavnog ravnatelja Blago Markota o svemu moći ljudski dogovoriti – kaže za Jutarnji list Hloverka Novak-Srzić, bivša urednica i novinarka HRT-a.

Novak-Srzić je dobila otkaz u proljeće 2015. nakon istupa u javnosti u kojima je izrazila nezadovoljstvo prijenosom inauguracije predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, navodeći da je taj prijenos bio daleko ispod standarda HRT-a te da se u komentarima voditeljice Elizabete Gojan radilo o ponižavanju predsjednice.

Tadašnja Uprava HRT-a na čelu s Goranom Radmanom, navodeći kao razlog neovlaštene istupe u javnosti, dala je otkaz i H. Novak-Srzić i E. Gojan, s time da je E. Gojan nakon odluke Općinskog radnog suda vraćena na posao.

– Drago mi je što je presuđeno da je Elizabeta nezakonito dobila otkaz, ali nikad mi neće biti jasno zbog čega pravda nije bila ista i za nju i za mene. Zbog istog smo ‘grijeha’ otpuštene – rekla je Hloverka.

Facebook Komentari