Sveučilište u Splitu oglasilo se oko odluke znanstvenika Ivana Đikića o odlasku iz Hrvatske

Sveučilište u Splitu oglasilo se priopćenjem oko odluke znanstvenika Ivana Đikića o odlasku iz Hrvatske i napuštanju rada na tom sveučilištu.

“Prof. dr. sc. Ivan Đikić kao i svi drugi profesori na Sveučilištu u Splitu uživaju sve akademske slobode u svoj njihovoj punini te im ničim nisu ugrožene slobode izbora tema i sadržaja znanstvenog rada i svih ostalih oblika znanstvenog i akademskog djelovanja. Odluku prof. Đikića ne bih komentirao jer je ona osobne naravi. Kao rektor zalagat ću se za unaprjeđenje akademskih sloboda i autonomije Sveučilišta, a isto tako zalagat ću se da Sveučilište u Splitu i sve njegove sastavnice nastave rast i razvoj na svim razinama osobito na onoj znanstvenoj i međunarodnoj kao što sam i do sada radio, a što je i vidljivo u zadnjim izvješćima sa međunarodnih rang lista”, stoji u priopćenju Sveučilišta u Splitu, koje potpisuje rektor Šimun Anđelinović.

Hrvatski znanstvenik Ivan Đikić poslao je otvoreno pismo premijeru Plenkoviću, ali i cjelokupnoj javnosti u kojemu poručuje kako napušta Hrvatsku, ali će nastaviti borbu protiv plagiranja.

Đikić: Mogu samo reći – Zbogom Hrvatska, hvala Vam dragi studenti, kolege profesori i znanstvenici

Facebook Komentari