Počeli politički potresi uoči izbora u Otočcu, Šutić i Kostelac otvorili rovovsku bitku

Piše: Dražen Prša

Na nedavno održanoj tiskovnoj konferenciji Branislav Šutić predsjednik GO HDZ Otočca napao je gradonačelnika Otočca Stjepana Kostelca (Nezavisna lista) na temu dječjeg vrtića Ciciban u Otočcu, odnosno da važna investicija nije pokrenuta niti aplicirana preko EU Fondova.

Kazao je da taj projekt stoji 4 godine, da djeca u dječjem vrtiću nemaju adekvatan boravak, nemaju adekvatno veliku kuhinju, nemaju igraonicu i nemaju dvoranu, a projektom je bilo predviđeno kompletno opremanje dječjeg vrtića sa svim sredstvima i pomagalima.

Iz ureda gradonačelnika Otočca Stjepana Kostelca poslano je priopćenje odnosno demanti na izrečene optužbe.

Tako gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac kaže da Šutić zbog male razine znanja o projektu dječji vrtić malo zna.

Dodao je da svi znaju da se za 20 mil. kuna napravljenih dugova u prošlom mandatu HDZ-ove vlasti moglo napraviti dva lijepa vrtića u Otočcu.

Piše Kostelac da se vjerojatno ne zna, da dječji vrtić sam aplicira projekt za EU fondove jer sva dokumentacija glasi na dječji vrtić, a ne grad.

Navedeni projekt nije bio pripremljen za EU fondove jer je u projektu ostalo grijanje na naftne derivate što Europa ne financira te smo projekt morali preprojektirati za loženje na druga goriva, na energetski učinkovite obnovljive izvore energije – pelete.

Previdom ravnateljice nije produljena građevinska dozvola te smo morali ponovno tražiti sve dozvole javnopravnih tijela i ponovno dio projekta pre projektirati jer su se u međuvremenu promijenili neki zakoni, što je Grad koštalo novih 70.000 kuna. Zbog navedenog je ravnateljica meni osobno podnijela ostavku na mjesto ravnateljice.

Međutim, interesantno je da su osnovne, srednje škole, domovi zdravlja mogli povući novce iz EU fondova zadnju godinu dana pa građane grada Otočca zanima koliko ste Vi povukli novaca iz tih fondova za navedene ustanove, piše Kostelac.

Bez obzira na sve prijepore ja Vas pozivam da kao predsjednik najveće stranke u Otočcu uložite svoj trud i znanje te se založite zajedno s nama u projektu izgradnje inačice HE Kosinj i Senj i vraćanju rijeke Gacke u Švicu, izgradnje hidrocentrale u Švici i obnove nekadašnje centrale, na čemu uvelike radimo zadnje dvije godine, poručio je gradonačelnik Kostelac.

Facebook Komentari