FOTO Nesvakidašnji kulinarski događaj, pogledajte ovaj dvoboj kuharskih znalaca

FOTO Dražen Komar

Piše: Dražen Komar

Svjetski poznati kuhar Robert Slogar, chéf konobe Burin, koji je svoje bogato iskustvo stekao radeći u brojnim vrhunskim restoranima diljem Hrvatske i svijeta održao je gastronomski voboj protiv vlasnika iločkih podruma Jure Mihaljevića.

Slogar, član prestižnog World association of chef societies, tijekom svoje dugogodišnje karijere, radio je čak i s osobnim kuharom Svetog Oca u Vatikanu, a i nositelj je nositelj prestižne titule hrvatskog „zlatnog kuhara“.

Sudaru kuharskih znalaca održan je pod voditeljskom palicom Karmele Vukov Colić, a slušatelji hrvatskog radija mogli su uživo pratiti tijek događanja.

Ovom nesvakidašnjem kulinarskom događanju svoju nazočnošću podršku su pružili vrhunski svjetski majstor pripreme hrane Jeffrey James, glumica Ana Vilenica, kao i članovi banda Kraljevu ulica koji su zdušno bodrili natjecatelje.

Konoba Burin svojim ugodnim ambijentom i vrhunskom gastronomskom ponudom privlači brojne posjetitelje već gotovo 80 godina. Iako njeguje tradiciju, ono čime se izdvaja i u potpunosti osvaja goste je maštoviti jelovnik s neodoljivim specijalitetima iz kontinentalne kuhinje, ali i vrhunskim ribljim delicijama koji je osmislio chéf restorana Robert Slogar.

Kako se Dan zaljubljenih bliži, a poznato je da ljubav ide kroz želudac, konoba Burin predstavila je jedinstveni valentinovski meni u suradnji s Ruskim Delicijama u kojem će se nalaziti rusko-hrvatska tradicionalna jela. Uz uživanje u prigodnoj live glazbi i probranim ruskim pićima kao što je vino Za mile dame, posjetitelji će moći isprobati jela kao što su kavijar, carpaccio od jesetre, borsch te razne ukusne ruske slastice za desert. Spoj je to dvije kulture na jednom tanjuru koji garantira sasvim novo iskustvo za nepce, a koje će se na meniju nalaziti ne samo za Valentinovo, već i cijeli taj tjedan.

13 12 11 10 09 08 07 06 05

FOTO Dražen Komar

FOTO Dražen Komar

02 03 01

Facebook Komentari