Zagreb Pride poziva sutra na prosvjed od 18 sati na Trgu žrtava fašizma kao reakciju na sinoćnji napad suzavcem

Zagreb Pride poziva sutra na prosvjed od 18 sati na Trgu žrtava fašizma kao reakciju na sinoćnji napad na klub u kojem se održavala tematska LGBT zabava.

“Pederi, gejevi, lezbijke, biseksualne i trans osobe, naše i naši prijatelji i prijateljice, podržavatelji i podržavateljice, svi oni i sve one koji su do sad šutjeli i šutjele, vrijeme je da dignemo svoj glas”, poziva Zagreb Pride na Facebooku.

“U noći sa subote na nedjelju (11./12. veljače 2017.) u klubu Super Super izvršen je brutalan i barbarski napad na ljudske živote i dostojanstvo svih nas. Sustavna relativizacija govora mržnje i okretanje glave vladajućih od nasilja koje se vrši u javnom prostoru, štura generička priopćenja u kojima „oštro osuđuju svaki oblik nasilja“, razni kvazi-politički marginalci koji pozivaju na progon svih koje smatraju nepodobnima. To je naša sadašnjost”, stoji u pozivu.

“Vrijeme je da kažemo: DOSTA! Zagreb Pride vas sve poziva: pokažimo da svi mi građani i građanke Republike Hrvatske nećemo stajati sa strane i gledati kako se temelji ove države urušavaju pod izlikom domoljublja i tradicije. Ne dopustimo da nam ekstremisti i fundamentalisti preotmu domovinu. Kucnuo je čas da budemo neustrašivi i neustrašive, još strastvenije nego što smo bili i bile 2002. godine kad su nas također probali ušutkati suzavcem. Odbijamo živjeti u prošlosti. Odbijamo da sadašnjost bude obilježena mržnjom i nasiljem”, naglašavaju iz Pridea.

“U ponedjeljak 13. veljače 2017. godine u 18 sati, na Trgu žrtava fašizma, pridružite nam se na mirnom prosvjedu. Dosta je mržnje! Dosta je nasilja! Dosta je fašizacije i militarizacije društva! Dosta je šutnje! Naša budućnost ovisi isključivo o nama. Zahtijevamo društvo prihvaćanja, jednakopravnosti i solidarnosti u kojem ima mjesta za sve ponosne i hrabre ljude. Ljubav jest i ostaje jača od mržnje”, zaključili su.

Facebook Komentari