Aleksić o tome zašto je bio suzdržan oko Barišića, o fazama borbe protiv banaka, a uspio je i s tematskom sjednicom o kamatama

Zastupnik Snage Goran Aleksić objasnio je zašto je bio suzdržan kod glasovanja o povjerenju ministru znanosti Pavi Barišiću, te u kojem smjeru idu njegove daljnje akcije.

Da, bio sam suzdržan oko Barišića… Radim na zakonitim kamatama.

I da zaključim, u cijeloj priči nemoralan je samo onaj tko zna da je učinio nešto pogrešno, a to krije – ako je uistinu i učinio nešto pogrešno.

A ministar, ukoliko se ispostavi da je uistinu autoplagirao doktorat, morat će dati ostavku sam, ali u tome slučaju on će se morati maknuti iz visokoga školstva zauvijek, ili bi trebao biti maknut legalnim odlukama.

No, presumpcija nevinosti vrijedi za svakog, pa tako i za ministra. Neka se utvrdi u Njemačkoj činjenično stanje, vjerujem da će to tamo ići relativno brzo i nepristrano, pa ako se utvrdi da je Đikićeva prijava bila neutemeljena, u tome slučaju će ministar biti i moralni pobjednik. Ukoliko se utvrdi suprotno, neću reći tko je sve bio nemoralan, neka se svatko pogleda u ogledalo pa neka odluči.

Ako netko smatra i dalje da je moja odluka o suzdržanosti bila pogrešna, nemoralna, ovakva ili onakva, neka to smatra, ja sebe u ogledalu mogu pogledati i reći da nisam pogriješio. Učinio sam pravu stvar. Ja nisam u Sabor ušao rješavati probleme koje mora rješavati vlast, nego sam ušao kao produljena ruka Udruge Franak, koja ima legitimno pravo koristiti politička sredstva za ostvarenje svojih ciljeva. A najbitnije u svemu jest to, da su ciljevi Udruge Franak možda i najjasnije izraženi društveni interes od svih aktera na društveno-političkoj sceni trenutno. Usuđujem se reći da smo jedini artikulirani i jasni, svi drugi lutaju u bespućima traženja.., napisao je Aleksić oko slučaja ministra znanosti Pave Barišića.

Aleksić je izvijestio i da je uspio privoliti SDP, MOST, HDZ za tematsku sjednicu odbora o kamatama, te im na tome zahvalio.

U sadašnjem trenutku u tijeku su sljedeći procesi i aktivnosti:

1. Prekršajni postupci protiv banaka u nekoliko stotina pojedinačnih postupaka – osobno pomažem tužiteljima u tome.

2. Postupak za utvrđivanje sukoba interesa za guvernera Vujčića.

3. Kazneno je prijavljen Rohatinski polovicom 2015. DORH-u – čekamo odluku o postupanju.

4. Kazneno je prijavljen Vujčić polovicom 2015. DORH-u – čekamo odluku o postupanju.

5. Kazneno je prijavljeno 8 banaka polovicom 2015. DORH-u – čekamo odluku o postupanju.

6. Prekršajno je prijavljeno 8 banaka polovicom 2016. DORH-u – očekujemo ovih dana odluku o pokretanju postupaka ili o odbacivanju prijave, bumo vidli…

7. Popravni ispit za Vrhovni sud – revizija vezana za valutnu klauzulu CHF za svih 8 tuženih banaka te revizija za nepoštenost promjenjive kamatne stope za Sberbank.

8. Odluka o ustavnosti konverzije na Ustavnome sudu za nekih mjesec dana.

9. Kampanja za donošenje izmjena ZPK-a u vezi s maržama – osobno to vodim, i radim na tome, i nadam se…

10. Kampanja za izmjene ZPK tako da se krediti stranih zadruga ugovoreni u Hrvatskoj s fizičkim osobama proglase ništetnima bez obzira kad su ugovoreni – osobno to vodim, i radim na tome, i nadam se…

11. Bit će organizirane tribine diljem Hrvatske, radi osvještavanja građana o njihovim pravima i mogućnostima u odnosu na banke, već prve kreću – 9.2. u Osijeku, 13.2. u Zagrebu… Bit će sve potrebne informacije o tome na stranicama Udruge Franak!

12. Tekuća problematika koja se stalno događa, nove presude, nove odluke, većinom super i u korist potrošača, a ponekad bude i neka nepovoljna, takav je život…

Skoro zaboravih, pokrenuta je i suparničarska tužba za preplaćene kamate u euro kreditima, suparničari su Miroslav Poje i Ivan Matas, odvjetnica Nicole Kwiatkowski – jedva čekamo da i to krene ozbiljno.

Sve što sam opisao djela su Udruge Franak! I ja sam tu utkao dio svojeg maloga dizajna.

Kažu neki kako se bavim ograničenim sektorom. Taj sektor je toliko ograničen da se tiče barem 200 000 obitelji, a to je najmanje 600 000 ljudi, a to je sedmina Hrvatske. Sve što sam opisao ima težinu od potencijalnih 30 milijardi kuna, što za građane, što za državu. Sve su to poslovi na kojima radim zajedno s aktivistima Udruge Franak od kojih su neki i članovi SNAGE.

Bio je to mali opis aktualne situacije u kojoj živim i radim.

I opet će netko reći kako se hvalim. Pa ljudi moji, ne hvalim se, opisujem aktualnu situaciju, i čime se bavim zajedno sa suborcima, ništa više i ništa manje…

Facebook Komentari