VIDEO Mandatno-imunitetno povjerenstvo skinulo imunitet Sauchi, Ivan Pernar jedini protiv

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MiP) skinulo je imunitet saborskom zastupniku SDP-a Tomislavu Sauchi sa sedam glasova za i jednim protiv. Protiv skidanja imuniteta bio je Ivan Pernar.

Predsjednik saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva Žarko Tušek sazvao je sjednicu povjerenstva za petak u 8.30 na kojoj je temeljem zahtjeva DORH-a odlučiveno o skidanju imuniteta SDP-ovom zastupniku Tomislavu Sauchi zbog spornih isplata dnevnica za putovanje u inozemstvo trojici savjetnika bivšeg premijera Zorana Milanovića.

Državno odvjetništvo zatražilo je za Tomislava Sauchu, šefa kabineta bivšeg premijera Zorana Milanovića, lišavanje slobode, određivanje pritvora, istražni zatvor i pokretanje kaznenog postupka.

8:47 Samo je Ivan Pernar glasao protiv zaključka.

8:45 Žarko Tušek se zahvalio na uravnoteženoj raspravi i ustvrdio da se radi o neugodnoj i kompleksnoj situcaiji te naveo da želi vjerovati da inkriminacije nisu istinite, no MIP nije taj koji bi se trebao iživljavati nad životima osoba kojima se ovakve stvari stavljaju na teret. Predložio je zatim zaključak da se udovoljava zahtjevu DORH-a.

8:43 Zatupnici SDP-a će glasati za skidanje imuniteta, kazao je Gordan Maras, dodajući da se vidi razlika u odnosu na prethodne slučajeve, no dodaje da DORH mora utvrditi što se dogodilo s javnim novcem i SDP-u je u interesu da se to što prije napravi.

8:42 Damir Felak (HDZ) ustvrdio je da je “Pernar jako zaljubljen u jednu stranku”, dok mu jako smeta HDZ.

8:40 Za riječ se javio Ivan Pernar, koji je prigovorio što DORH nije zatražio skidanje imuniteta HDZ-ovcima, koji su koristili novac izvučen iz javnih poduzeća, odnosno iz tzv. crnih fondova.

“Kao čin revolta, dok se te ljude ne procesuira, jer su napravili štetu od 24 milijuna kuna, neću biti za skidanje imuniteta Tomislavu Sauchi”, kazao je.

8:38 Predsjednik MIP-a  Žarko Tušek je predložio da se skine imunitet zbog pokretanja kaznenog postupka i određivanja pritvora, da bi se DORH-u omogućilo provođenje kaznenog postupka, budući da je neovisno pravosudno tijelo.

8:35 Započela je sjednica MIP-a. Utvrđen je kvorum i utvrđen dnevni red, na kojemu je skidnje imuniteta Sauchi zbog kazneno djelo krivotvorenja.

Facebook Komentari