Tomislav Saucha je uhićen ispred ureda njegove odvjetnice, slijedi obrada Uskoka

Tomislav Saucha je uhićen ispred ureda njegove odvjetnice.

Prema predviđenoj proceduri, nakon što Sabor Državno odvjetništvo obavijesti o skidanju imuniteta protiv Sauche će biti pokrenuta istraga, a on će ponovno biti ispitan u svojstvu osumnjičenika. Zatraži li Uskok da mu se odredi istražni zatvor, o tome će u petak ili subotu odlučiti sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.

Skidanje zastupničkog imuniteta Uskok je zatražio radi uhićenja i pokretanja kaznenog postupka zbog isplata dnevnica za nepostojeća putovanja trojici savjetnika bivšeg premijera Milanovića. Iz zahtjeva za skidanjem imuniteta proizlazi da Sauchu terete da je na štetu proračuna pribavio korist veću od 540.000 kuna i 1360 eura. Nezakonitosti je navodno počinio od studenog 2013. do siječnja 2016.

Sumnjive isplate dnevnica u uredu bivšeg premijera otkrila je Državna revizija, a Saucha te tadašnji Milanovićevi savjetnici Neven Budak i Slavko Goldstein saslušani su u ponedjeljak u Državnom odvjetništvu. Saucha je nakon objave nalaza revizije ustvrdio da je riječ o podmetanju te da će zatražiti grafološko vještačenje. Navodno, Saucha grafološko vještčenje – nije prošao.

Saucha je jutros s putnom torbom u ruci napustio svoj stan.

Saucha se s torbom u ruci uputio prema gradu, DORH kaže, izgleda da je uzeo više od 560 tisuća kuna

Facebook Komentari