Brkić: Jednake mogućnosti svim studentima, volontiranje u Saboru omogućiti svima, pa i državljanima iz inozemstva

Piše: Dražen Prša

Na svojoj Fb stranici oglasio potpredsjednik Sabora Milijan Brkić koji između ostaloga piše:

„Pokrenuo sam inicijativu u Hrvatskom saboru da, hvale vrijedan Program volontiranja studenata, kojim je Hrvatski sabor omogućio studentima 4. ili 5. godine Pravnog fakulteta i/ili Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu volontiranje kod saborskih zastupnika više ne bude program samo za studente tih fakulteta.

Nastavlja da je temeljno načelo zabrane diskriminacije volontera i korisnika volontiranja propisano je člankom 9. Zakona o volontiranju kojim je uređeno da je organizator volontiranja dužan postupati prema volonterima u skladu s načelom jednakih mogućnosti za sve.

Kako se u Hrvatskom saboru provodi program volontiranja isključivo za studente prethodno navedenih fakulteta, mišljenja sam kako bi Program trebalo proširiti na studente svih fakulteta i veleučilišta u Republici Hrvatskoj poštujući navedene odredbe Zakona, ali i načelo jednakih mogućnosti za sve.

Zato treba omogućiti i drugim studentima ravnopravno se natjecati i volontirati u ovom Programu te dati jednaku mogućnost uključivanja u Program studentima sa svih hrvatskih sveučilišta, fakulteta i veleučilišta.

Također ovaj Program volontiranja u Hrvatskome saboru trebalo bi proširiti i na studente (hrvatske državljane) pripadnike hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini i inozemstvu.

Bez obzira na to gdje i u kakvom statusu žive, svi Hrvati jesu pripadnici jednoga i nedjeljivoga hrvatskog naroda i naša dužnost je skrbiti o njima.

Zar nije logično i pravedno u program volontiranja uključiti studente i s drugih sveučilišta i fakulteta? – pita Milijan Brkić

Facebook Komentari