Vrdoljak o ministru znanosti: Ja mislim da je to gotovo, ljudi. Barišić odlazi, bez imalo spora

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak navodi da će ministar Pavo Barišić napustiti vladu.

Naveo je da su Most i HDZ imali šansu zadržati dio svoje vjerodostojnosti, ali to nisu učinili – držeći Barišića na svom mjestu i nakon odluke o tome da je počinio plagijat.

“Barišić neće biti ministar, to je svima u RH jasno, jer nije toga dostojan”, kazao je. Zamoljen da to pojasni, kaže:

“Nemam tu informaciju, ali ovo je neizdrživo – sigurno će toga biti svjestan i premijer Plenković”, kazao je, predviđajući da ostavljanje Barišića znači da će “Most napraviti problem u koaliciji”, jer su im kriteriji pali već na samom početku.

“Ja mislim da je to gotovo, ljudi. Barišić odlazi, bez imalo spora”, kazao je.

“Neće se dozvoliti da opozicija izglasa nepovjerenje, već će on ponuditi ostavku”, predviđa on.

Komentirao je i odlaganje rasprave o odlasku ministra, koja je trebala početi prije podne, odnosno nakon sjednice Vlade, no odložena je za 15 sati.

“To su tehnike vladajućih dok se ne zbroje u glavama i odluče kako će se se ponijeti”, tumači to Vrdoljak, dodajući da se radi tek o “malo igre”, u okvirima dopuštenog.

“Očigledno odlazi”, zaključno kaže o Barišiću.

Komentirao je i napise da kum predsjednika Sabora de facto upravlja Hrvatskim vodama, iako nije službeno imenovan na čelo te tvrtke.

“G. Petrov nikako da riješi probleme s kumom i posveti se svojim reformama”, kazao je, dodajući da “to nije pristojno” i da je problem “kvazi riješen prema javnosti, ali suštinski ne”.

Facebook Komentari