Pantovčak: Predsjednica nije za smjenu Barišića, o tome nije razgovarala s Bernardićem

Nakon što je čelnik SDP-a Davor Bernardić rekao da se i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, s kojom se sastao, navodno složila da ljudi opterećeni plagiranjem ne mogu nastaviti reformu, iako o Barišićevoj ostavci nisu izravno razgovarali – stigla je reakcija iz Ureda predsjednice.

“Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nije za smjenu ministra znanosti i obrazovanja Pave Barišića, i o tome nije razgovarala s predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem. Poznato je da se predsjednica od početka mandata zauzima za reformu hrvatskog obrazovnog sustava. U tom smislu pozdravlja poteze nove vlade, koji osiguravaju nastavak i provedbu kurikularne reforme”, poručuju s Pantovčaka, javlja HRT.

Podsjetimo, Bernardić je u srijedu kazao:

”Očekujemo da će pobijediti razum i da će Plenković smijeniti Barišića te da neće biti više uteg vlade. To je bila tema razgovora i s predsjednicom i zajedno smo se složili da pod takvim uvjetima jednostavno nije moguće provesti reformu obrazovanja. Nismo razgovarali oko smjene, ali je činjenica da smo razgovarali o tome da je reforma obrazovanja nužna i da je pitanje, s obzirom na opterećenje koje je u Vladi, moguće to provesti, a opterećenje je Barišić. Pa kako će čovjek pod ovakvim teretom provesti reformu, a ona je nužna. Mi smo razgovarali o budućnosti reforme obrazovanja”.

Facebook Komentari