Sastanak u Vladi: 575 milijuna kuna za 12 bolnica za infrastrukturne radove i nabavu opreme

U Vladi su potpisani ugovori o dodjeli nepovratnih sredstava za poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama ili dnevnim kirurgijama, u sklopu Operativnog programa Europske unije „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.”.

Dodijelit će se gotovo 575 milijuna kuna za 12 bolnica za infrastrukturne radove, nabavu medicinske opreme i nadoknadu administrativne provedbe projekta.

Premijer Andrej Plenković istaknuo je kako je ovo veliki projekt u poboljšanju našeg zdravstvenom sustavu. Dokaz je koliko nam je važno članstvo u Europskoj uniji.

Ministrica Gabrijela Žalac izjavila je kako je ovaj natječaj namijenjen rekonstrukcijama bolnica ka kvalitetnijim radom. Istaknula je povećanje alokacije na milijardu kuna za resor zdravstva. Naglasila je kako je riječ o nepovratnim sredstvama.

Najavila je da će njeno ministarstvo u sljedeća 3 mjeseca potpisati oko 500 milijuna kuna vrijedne ugovore te otvoriti dva dodatna natječaja vrijedna preko 350 milijuna kuna za poboljšanje dostupnosti primarne i hitne zaštite.

“Pokazali smo da se može raditi u tišini i koliko smo učinili u samo 90 dana. Dokazali smo i da hrvatsko zdravstvo odgovara suvremenim izazovima. Vjerujem da će se vašim smjerom krenuti i drugi ravnatelji, a mi ćemo se potruditi da novac dođe u Hrvatsku”, izjavio je ministar Kujunđžić.

Tomislav Petrić, ravnatelj SAFU-a rekao je kako su ovi natječaji potpisani  krajem rujna. Pokazali smo da se u 90 dana mogu ugovoriti projekti bez obzira o kojim je iznosima riječ, istaknuo je.

Facebook Komentari