PRIJENOS Bulju i Petrovu ostaje imunitet, nekoliko klubova tražilo stanke zbog aktualnih događanja

Saborska sjednica nastavljena je glasovanjem o raspravljenim točkama, a nakon toga najavljena je rasprava o prijedlogu 30 zastupnika da se osnuje Istražno povjerenstvo za utvrđivanje odgovornosti za rezultate upravljanja i raspolaganja financijskim i drugim resursima Imunološkog zavoda.

Goran Aleksić zatražio je stanku u ime Kluba Živog zida i SNAG-e kako bi govorio o mogućem sukobu interesa guvernera Vujčića.

Zastupnik Silvano Hrelja zatražio je stanku zbog rastućem siromaštu u hrvatskom društvu.

Zastupnik Tomislav Panenić u ime Mosta zatražio je stanku zbog teškom stanju u gospodarstvu u gradu Vukovaru.

Jasen Mesić u ime HDZ-a tražio je stanku zbogtroškova dnevnica. Podsjetimo, radi se o neopravdanoj isplati dnevnica za službena putovanja u Vladi 2015. godine.
Arsen Bauk (SDP) zatražio je stanku iz istih razloga kao prethodni klubovi, posebno zbog razloga koji je naveo HDZ. Određena je stanka do 10:05 sati.

Zastupnici su sjednicu nastavili glasovanjem o raspravljenim zakonima – o zaštiti od nasilja u obitelji, ravnopravnosti spolova, zaštiti svjedoka, autorskom i srodnim pravima…

Na početku današnje sjednice potpredjednik Sabora Željko Reiner predložio je dopunu dnevnog reda s 13 novih točaka.

Darko Milinović rekao je da se Klub HDZ-a protivi prijedlogu da se Zakona o logistici u zdvravstvu uvrsti po hitnom postupku jer, kaže, on trenutno ne bi riješio nikakve probleme u zdravstvenom sustavu.

Zastupnik Branimir Bunjac je rekao da se protiv nadopuni dnevnog reda jer još nisu riješili točke dnevnog reda s konstituirajuće sjednice. ”Kad ćemo mi to završiti kad ovim tempom radimo, mi to do Božića nećemo riješiti ovim tempom. Na ovaj način ovo nema smisla”, rekao je Bunjac.

Arsen Bauk rekao je da je SDP suglasan da točka pod rednim brojem 6 ide u redovnu proceduru.

Zastupnici su izrazili čuđenje jer se raspravlja o izvješću Olimpijskog odbora za 2014. godinu.

Glasovanje o raspravljenim točkama

Danas su glasovali o točkama o kojima nisu stigli petkom, imunitet nije skinut Bulju i Petrovu po tužbi Tomislava Karamarka, a u drugo čitanje su poslani zakoni o zaštiti od nasilja u obitelji, ravnopravnosti spolova, zaštiti svjedoka, autorskom i srodnim pravima.

Nakon glasovanja najavljena je rasprava o prijedlogu 30 zastupnika da se osnuje Istražno povjerenstvo za utvrđivanje odgovornosti za rezultate upravljanja i raspolaganja financijskim i drugim resursima Imunološkog zavoda.

Inicijativu je pokrenuo Živi Zid, a njihov čelnik Ivan Vilibor Sinčić nedavno je kazao kako ne vidi kome bi moglo i trebalo smetati da se utvrdi kako je došlo do stanja u kojem se trenutno nalazi Imunološki zavod.

Sinčić se o inicijativi oglasio na svom Facebook profilu.

”Sutra saborski zastupnici imaju priliku napraviti nešto revolucionarno u našoj politici.
Sutra kreće rasprava o osnivanju saborskog povjerenstva za istragu oko Imunološkog zavoda. Inzistirat ćemo da se povjerenstvo izglasa i da povjerenstvom predsjeda član Živog zida. Tek tada će se posao obaviti. Sutra započinje borba za Imunološki zavod”, napisao je u utorak, piše dnevnik.hr.

TAGGED:
Share This Article