Ne zanima ih: Aleksić pred gotovo praznom sabornicom o sukobu interesa guvernera HNB-a i darovima od banaka

Goran Aleksić zatražio je stanku u Saboru u ime Kluba Živog zida i SNAG-e kako bi govorio o mogućem sukobu interesa guvernera Vujčića.

Prvi je govorio nakon stanke, pred gotovo praznom sabornicom.

”Uvažene kolegice i kolege i vi koji slušate na hodnicima moram vas obavijestiti da je Povjerenstvo za sukob interesa pokrenulo postupak protiv guvernera Vujčića”, rekao je Aleksić pred gotovo praznom sabornicom i prepričao o čemu je riječ.

”S nestrpljenjem čekam što će se dalje događati, a u međuvremenu poručujem HNB-u da počne raditi svoj posao”, poručio je Aleksić.

Naime, Udruga Franak prijavila je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa guvernera HNB-a Borisa Vujčića, a Povjerenstvo pokrenulo postupak.

Guverneru HNB-a je troškove puta i smještaja prilikom sudjelovanja na konferencijama Emerging Europe Winter Conference, u Kitzbuhelu, Austrija, u 2013. i 2014. godini te troškove smještaja prilikom sudjelovanja na istovjetnoj konferenciji u 2015. godine platio UniCredit Bank AG Munich, trgovačko društvo iz grupacije UniCredit koja je vlasnik Zagrebačke banke. Lani mu je također platio Unicredit, a HNB je htio platiti troškove tek nakon što je Udruga Franak prijavila slučaj Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

Također, Udruga Franak je od HNB-a tražila popis svih tih plaćenih putovanja, što spada u nedopuštene darove banaka.

Povjerenstvo pokreće postupak protiv Borisa Vujčića jer je tri puta u tri godine primio nedopušteni dar bankara Unicredita

Facebook Komentari