Kažu, nema gledatelja na utakmicama: Evo kako je legendarni Ćiro napunio stadion u Lausannei

Ponekad se sjetim što sam sve izvodio. Dok sam bio trener Lausanne-Sport imao sam dogovor da dobijem premije za svaku domaću utakmicu na kojoj će biti iznad sedam tisuća posjetitelja, prisjetio se Miroslav Ćiro Blažević na svojoj web stranici.

To je bio moj prijedlog, uprava ga je brže-bolje prihvatila jer je mislila da nećemo imati veliku posjetu. Vidim ja na treneru našeg vratara, švicarskog reprezentativca Erica Burgenera kako zna s loptom, kuži nogomet, prostor, ima ideju.

Ma, nemam si što razmišljati. Najavim ja u novinama da će mi on zaigrati na mjetu centarfora. I dođe 27 tisuća ljudi, da čovjek i gol, eto… Još i danas se o o tome priča u Švicarskoj. Burgener je kasnije napravio sjajnu karijeru, bio je dugogodišnji vratar i kapetan švicarske nacionalne vrste.

Ljudi moji, to vam se dogodilo na Gradskom stadionu u Lausannei, tamo gdje se održava veliki atletski miting, tamo gdje Usain Bolt juri poput vjetra, kaže Ćiro.

Evo, malo sam si tražio, našao sam i datum te utakmice, bilo je to 27. veljače 1977. godine. Poslije smo imali stalno pun stadion i dobro smo igrali. Uvijek se dobro igra kad stvoriš dobru atmosferu.

Samo kad se sjetim kako su svi bili iznenađeni, a bila je to dobra odluka, jer taj je vratar znao igrati nogomet bolje od mnogih igrača.

Evo malo i podataka o tom momku. Eric BURGENER je rođen u Raron u Valais 15. veljače 1951. godine i bio je jedan od najboljih golmana u Švicarskoj, nastupao je 11 godina za Lausanne-Sport (1970-1981) i šest godina za Servette (1981-1987).

Za reprezentaciju je branio 64 puta (1973-1986), kasnije je bio trener vratara u švicarskoj vrsti, kaže Ćiro.

Facebook Komentari