Grbin potvrdio, Bernardić mi je rekao da su Predsjednica RH i on složili da Barišić ne može provesti reforme zbog tereta

Popriličnu buru u javnosti izazvalo je prepričavanje sadržaja razgovora šefa SDP-a Davora Benardića s Predsjednicom RH Kolindom Grabar Kitarović, po kojem ispada da je Predsjednica također za smjenu HDZ-ovog ministra znanosti Pave Barišića, o čemu će se raspravljati sutra u Saboru.

“Razgovarali su o važnosti ponovne uspostave kulture dijaloga u političkom i medijskom prostoru Republike Hrvatske. Isto tako, bilo je govora i o važnosti definiranja strateških ciljeva i vizije razvoja države oko kojih bi postojalo suglasje dionika političkog života. Složili su se kako je jedno od takvih područja obrazovanje koje je nužno reformama modernizirati, no kako ciljeve treba postaviti i u području obrane i nacionalne sigurnosti, vanjske politike i gospodarstva te u svim ostalim područjima društvenog i javnog života”, stoji na službenim stranicama Predsjednice o jučerašnjem sastanku.

Bernardićeva izjava

”Očekujemo da će pobijediti razum i da će Plenković smijeniti Barišića te da neće biti više uteg vlade. To je bila tema razgovora i s predsjednicom i zajedno smo se složili da pod takvim uvjetima jednostavno nije moguće provesti reformu obrazovanja. Nismo razgovarali oko smjene, ali je činjenica da smo razgovarali o tome da je reforma obrazovanja nužna i da je pitanje, s obzirom na opterećenje koje je u Vladi, moguće to provesti, a opterećenje je Barišić. Pa kako će čovjek pood ovakvim teretom provesti reformu, a ona je nužna. Mi smo razgovarali o budućnosti reforme obrazovanja”, rekao je Bernardić.

”Sasvim sigurno smo se složili da sada izgleda da postoji volja i mogućnosti da se provede kurikularna refoma. Ona je rekla da je to iznimno važno jer budućnost mladih je preduvjet uspjeha zemlje. Ova afera previše opterećuje”, rekao je Bernardić.

Peđa Grbin je gostijući u Dnevniku N1, na pitanje “Je li vas predsjednik stranke izvijestio o susretu s Predsjednicom?” rekao:

On je već danas o tome već govorio. Nama je kazao više – manje isto. Razgovarao je s predsjednicom između ostalog i o Barišiću i složili su se da on zbog svojih tereta, i svega što je činio, nije osoba koja ima onu snagu za provođenje reformi u tom području i da nije osoba koja je prava za mjesto ministra obrazovanja. Pogledajte samo Kurikularnu reformu kako jednu od najvažnijih reformi za budućnost.

Bernardić s Predsjednicom o Barišiću: Složili se da pod takvim uvjetima jednostavno nije moguće provesti reformu obrazovanja

Facebook Komentari