Bernardić s Predsjednicom o Barišiću: Složili se da pod takvim uvjetima jednostavno nije moguće provesti reformu obrazovanja

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić jučer se sastao s predsjednicom Republike Kolindom Grabar Kitarović, a danas je otkrio zanimljiv detalj njihovog razgovora.

Bernardić je kazao kako mu je predsjednica u razgovoru iznijela i svoj stav o ministru znanosti i obrazovanja, Pavi Barišiću koji sutra u Saboru mora ‘preživjeti’ raspravu, a onda i glasovanje o povjerenju zbog afere s plagiranjem, prenosi N1.

”Očekujemo da će pobijediti razum i da će Plenković smijeniti Barišića te da neće biti više uteg vlade. To je bila tema razgovora i s predsjednicom i zajedno smo se složili da pod takvim uvjetima jednostavno nije moguće provesti reformu obrazovanja. Nismo razgovarali oko smjene, ali je činjenica da smo razgovarali o tome da je reforma obrazovanja nužna i da je pitanje, s obzirom na opterećenje koje je u Vladi, moguće to provesti, a opterećenje je Barišić. Pa kako će čovjek pood ovakvim teretom provesti reformu, a ona je nužna. Mi smo razgovarali o budućnosti reforme obrazovanja”, rekao je Bernardić.

”Sasvim sigurno smo se složili da sada izgleda da postoji volja i mogućnosti da se provede kurikularna refoma. Ona je rekla da je to iznimno važno jer budućnost mladih je preduvjet uspjeha zemlje. Ova afera previše opterećuje”, rekao je Bernardić.

”Spomenuto je ime Barišića, ne mogu vam prepričati razovor, ali predsjednica inzistira na nastvku reforme i sasvim sigurno izrazili smo zabrinutost oko neprovođenja kurikularne reforme i cijela priča oko Barišića ne ide da će se moći nastviti, a nama je cilj da će se nastaviti. Ona hoće nastavak reforme i tu smo na istom tragu. Svjesna je da se reforma mora nastaviti i da postoji potreba za kulturom dijaloga. Mi smo predložili tu kulturu dijaloga i vladajućima – Petrovu i Plenkoviću, ali oni nisu za dijalog, a štite i plagijatorstvo”, rekao je Bernardić.

Iz Ureda predsjednice za N1 su kazali kako je Grabar Kitarović s Bernardićem razgovarala o kurikularnoj reformi, a ne o smjeni Barišića, no na izravno pitanje kakav je stav predsjednice o ministru Barišiću zasad ne odgovaraju.

Podsjetimo, jučer je iz Ureda predsjednice priopćeno kako su predsjednica i Bernardić razgovarali o važnosti ponovne uspostave kulture dijaloga u političkome i medijskom prostoru Hrvatske te definiranju strateških ciljeva i vizije razvoja hrvatske države, o kojima bi postojalo suglasje dionika političkoga i javnog života.

Složili su se kako je jedno od takvih područja obrazovanje koje je nužno reformama modernizirati, te da ciljeve treba postaviti i u području obrane i nacionalne sigurnosti, vanjske politike i gospodarstva, kao i u ostalim područjima društvenoga i javnog života, navodi se u priopćenju iz Ureda predsjednice Republike.

Neizvjesno: MOST i HDZ nisu razgovarali o potpori ministru Barišiću, HDZ se nada u sastanak Barišića s MOST-om, Grmoja ne zna ništa

Facebook Komentari