Župan Žinić i zamjenica Sinjeri Ibrašević u posjeti neuropsihijatrijskoj bolnici Popovača

Piše: Dražen Prša

Neuropsihijatrijsku bolnicu „Dr. Ivan Barbot“ u Popovači posjetio je župan Ivo Žinić sa zamjenicom Anitom Sinjeri-Ibrišević.

Obišli su Polikliniku za internističku dijagnostiku i liječenje, gdje je ravnateljica bolnice dr. Marina Kovač upoznala župana i suradnike s mogućnostima novog ultrazvučnog uređaja.

Posjet je obuhvatio i novouređeni prostor Dnevne bolnice i Polikliniku za dječju i adolescentsku psihijatriju s dnevnom bolnicom.

Na lokaciji Ravnik, koja je također bila dio obilaska županu i njegovoj zamjenici predstavljeno je idejno rješenje Odjela za palijativnu skrb, čime bi se na najbolji mogući način reaktivirao ovaj dislocirani prostor u vlasništvu Neuropsihijatrijske bolnice „Dr. Ivan Barbot“ Popovača.

bolnica popovača

„I ovom prigodom pohvaljujem sve ravnatelje naših zdravstvenih ustanova, ovom prilikom ravnateljicu bolnice „Dr. Ivan Barbot“ u Popovači koja posluje vrlo racionalno, za razliku od naše Opće bolnice „Dr. Ivo Petišić“ u Sisku koja ima velike gubitke i nije uspješno sanirana. Prije dvije godine vraćena je osnivaču, odnosno županiji sa gotovo 100 milijuna kuna dubioza, što opterećuje zdravstvo. Upravo sam došao da se osobno uvjerim u kvalitetu zdravstvene usluge koju pruža bolnica u Popovači.

Ovo što sam vidio, od nabavke novih uređaja, vidio sam i jedan od najmodernijih ultrazvučnih aparata za dijagnostiku što je mogućnost kvalitetnijeg liječenja što je između ostalog i cilj da se stvori jednaka zdravstvena zaštita“ – kazao je između ostalog župan Ivo Žinić.

Facebook Komentari