Petrov: Hrvatska s BiH ima dugu zajedničku povijest, obilježenu tragičnim događajima, BiH ima istinskog prijatelja

Predsjednik Hrvatskog sabora, Božo Petrov, boravio je u Sarajevu i nakon sastanka s predsjedavajućim Vijeća ministara, Denisom Zvizdićem i predsjedavajućim, kao i članovima Predsjedništva BiH, Mladenom Ivanićem, Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem, obratio se javnosti.

Petrov je kazao da mu je zadovoljstvo biti u Sarajevu.

“Ono što je važno za istaknuti jest prioritet Republike Hrvatske u vanjskopolitičkim odnosima, vrlo je važno za naglasiti da Bosna i Hercegovina u nama ima partnera za kojeg tvrdimo da ima veliki potencijal, u kojem mi stojimo na raspolaganju i kroz tehničku političku pomoć, jer smo rijedak, ali snažan glas u Europskoj uniji, u procesu euroatlantskih integracija BiH”, kazao je Petrov.

“Doista smatramo da je neupitan teritorijalni integritet i suverenost Bosne i Hercegovine i svaki drugi oblik politike može izazvati samo nestabilnost. Smatram da je BiH ključ stabilnosti jugoistočne Europe. Mi ćemo, kao Republika Hrvatska, Bosni i Hercegovini biti na dispoziciji, na bilo koji način na koji to BiH bude tražila”, poručio je Petrov u Sarajevu.

“Ono što mogu istaknuti da mi je zaista drago, da nakon posjeta predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, ići će se i u organizaciju zajedničke sjednice Vlada, da će kroz katalog otvorenih pitanja već neka pitanja, gdje se treba pronaći rješenje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine već tad biti riješeno”, rekao je Petrov.

Dodao je da Hrvatska s BiH ima dugu zajedničku povijest, obilježenu tragičnim događajima, od kojih nije dugo prošlo, da bi se mogli zaboraviti. “BiH ima istinskog prijatelja u svim njezinim nastojanjima i nadamo se da ćemo im moći pomoći da njihov put bude onaj prema euroatlantskim integracijama”, rekao je Petrov.

Facebook Komentari