U Brinju prezentacija podmjere 6.3 „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“

Piše: Dražen Prša/Ana Manjerović

Kako je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila Natječaj za provedbu podmjere 6.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“, Općina Brinje je organizirala prezentaciju navedene mjere za poljoprivrednike s područja Općine Brinje.

Prezentacija podmjere 6.3. iz Programa ruralnog razvoja održana je u općinskoj vijećnici u Brinju, kojoj je prisustvovao i načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić.

Okupljenim poljoprivrednicima informacije su predstavile Marija Sertić i Marija Draženović, uz prezentaciju sa podatcima o natječaju, uvjetima prijave i obvezama korisnika sredstava.

BRINJEPODMJERE1

Između ostalog izdvojile su:

Korisnici ove potpore su mala poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, ekonomske veličine iskazane u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva od 2.000 eura do 7.999 eura, a potpora iznosi 113.389,50 kuna po korisniku (15.000 EUR-a po korisniku u kunskoj protuvrijednosti prema mjesečnom tečaju eura utvrđenom od Europske komisije, objavljenom na mrežnoj stranici Europske komisije).

Zahtjev za potporu podnosi se u elektronskom obliku putem AGRONET-a, a po završetku elektronskog popunjavanja Zahtjeva za potporu u AGRONET-u, korisnik je dužan ispisati, ovjeriti/pečatiti i potpisati te dostaviti ovjerenu Potvrdu o podnošenju Zahtjeva za potporu preporučenom poštom s povratnicom ili osobno na adrese podružnica Agencije za plaćanja, ovisno o lokaciji ulaganja.

Zahtjevi za potporu mogu se početi popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 27. veljače 2017. godine od 12:00:00 sati do 27. ožujka 2017. godine do 23:59:59 sati.

Zainteresirani poljoprivrednici s područja Općine Brinje sve detaljnije informacije o natječaju mogu dobiti u Općini Brinje. Kontakt osoba: Marija Sertić, viša stručna suradnica za ruralni razvoj i EU fondove, email: marija.sertic@brinje.hr, 053/701-261

Facebook Komentari