Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović otvorila je hrvatsko Veleposlanstvo u Kuvajtu

Piše: Dražen Prša

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović otvorila je hrvatsko Veleposlanstvo u Kuvajtu, te ocijenila kako je njezin dvodnevni državni posjet Državi Kuvajtu bio “iznimno koristan” za razvoj odnosa između dviju zemalja, posebno gospodarskih.

“Držim da je ovaj posjet bio iznimno koristan i u smislu da mi se čini da su Kuvajćani možda drugačije počeli doživljavati Hrvatsku. Optimistična sam i vjerujem da će ovaj posjet uroditi daljnjim sklapanjem poslova između hrvatskih i kuvajtskih tvrtki, i daljnjom nazočnošću hrvatskih poslovnih ljudi i hrvatskih proizvoda i usluga ovdje u Kuvajtu”, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović.

Ocijenila je vrlo važnim otvaranje prvog hrvatskog Veleposlanstva u Kuvajtu, a da veliku važnost tome pridaje i kuvajtska strana svjedoči i činjenica kako je svečanom otvaranju zgrade u Kuwait Cityju nazočio i kuvajtski ministar vanjskih poslova šeik Sabah Al-Kaled Al-Hamad Al-Sabah.

“Doista je iznimno bitno imati veleposlanstvo u ovom dijelu svijeta. Vidjela sam kroz ova protekla dva dana kolike su mogućnosti za razvoj posebno poslovnih odnosa između Hrvatske i Kuvajta i ovog dijela svijeta, dakle općenito država Zaljeva”, kazala je Predsjednica.

veleposlanstvo RH Kuvajt1

“Iznimno mi je drago da mi je ministar vanjskih poslova rekao da su već na sjednici vlade – s koje je on otišao da bi s nama nazočio otvaranju Veleposlanstva – raspravljali o zaključcima našeg posjeta”, kazala je.

Naglasila je kako je važno ne samo potpisati ugovore koji će olakšati poslovanje nego i “potaknuti konkretne projekte o kojima smo razgovarali ovih dana, a posebno o natječajima na koje su se javile tvrtke iz Hrvatske”.

“Drago mi je da je sa mnom došlo nekoliko gospodarstvenika koji su imali prigode nazočiti ne samo nekim od sastanaka s dužnosnicima ovdje u Kuvajtu već su mogli izravno razgovarati i s njihovom gospodarskom komorom”, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović.

Facebook Komentari