I treći Milanovićev putnik, Siniša Petrović tvrdi da nije putovao nikamo: Radio sam volonterski

Na pitanje tko po njemu stoji iza cijele priče s obzirom da se prema izjavama aktera radi o fiktivnim putovanjima s kojima prozvani trojac nije imao veze, Siniša Petrović kaže: ‘Ne mogu o tome suditi’. Najavio je kako planira podnijeti kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja.

I treći posebni savjetnik nekadašnjeg premijera Zorana Milanovića, Siniša Petrović decidirano odbacuje bilo kakvu povezanost s isplatom sumnjivih dnevnica za službena putovanja 2015, nakon što se uz Milanovićeve savjetnike Nevena Budaka i Slavka Goldsteina našao pod povećalom javnosti zbog iznosa od 307 tisuća kuna koji je prema nalazu Državne revizije, ovaj trojac potrošio na putovanja.

Petrović za tportal ističe kako te godine na nikakvom službenom putu nije bio. ‘Ja sam posao radio bez naknade’.

Na pitanje tko po njemu stoji iza cijele priče s obzirom da se prema izjavama aktera radi o fiktivnim putovanjima s kojima prozvani trojac nije imao veze, kaže: ‘Ne mogu o tome suditi’. Najavio je kako planira podnijeti kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja.

Isto je najavio i Tomislav Saucha, bivši predstojnik Ureda predsjednika Vlade u vrijeme Zorana Milanovića čiji je potpis na putnim nalozima. On pak tvrdi da je netko njegov potpis falsificirao.

‘Netko je izvukao preko 300 tisuća kuna iz državnog proračuna, to su jako veliki novci. Ja ću sutra ići na DORH prijaviti nepoznatog počinitelja, želim da se to raščisti, želim znati tko je te novce ukrao ako ih je ukrao’, kazao je Saucha tijekom vikenda.

Slavko Goldstein kazao je također da je posao posebnog savjetnika tadašnjeg premijera obavljao volonterski te da u tom svojstvu a ma baš nikada nije putovao u inozemstvo.

Treći savjetnik, Neven Budak kazao je pak kako je dobio dnevnice samo za put u Australiju i to 2014. dok se izvješće revizije odnosi na 2015. I on je savjetnički posao radio volonterski.

Iz SDP-a su pak ustvrdili da je riječ o krivotvorenju, te su lopticu prebacili na Vladu Tihomira Oreškovića čiji su službenici opravdavali dnevnice državnim revizorima u rujnu 2016.

‘Ne bi trebalo biti teško utvrditi tko je odgovoran za to. Čudi nas što Oreškovićeva Vlada nije utvrdila o čemu se radi jer su im ti podaci bili poznati. Međutim, u ovom trenutku ne mislimo da podmetanje dolazi od političkih protivnika i smatramo da bi Državno odvjetništvo trebalo pokrenuti žurnu istragu ovog slučaja’, piše tportal.

Facebook Komentari