„Drvored ljubavi“ u Crikvenici: Građani mogu pokloniti stablo onima koje vole

Grad Crikvenica i ove godine nastavlja sa svojim zanimljivim, kreativnim i ekološki osviještenim projektom – Drvored ljubavi, kojim građanima omogućuju da poklon voljenoj osobi pretvore u poklon prirodi i gradu.

Naime, na pomno izabranoj lokaciji Grad Crikvenica posaditi će drvored, a stabla u tom drvoredu ponuditi svim zainteresiranima koji svoju ljubav žele ovjekovječit kupnjom prekrasnog stabla s oznakom zaljubljenih vlasnika.

Prošle godine, povodom Dana zaljubljenih – Valentinova, Grad Crikvenica je osmislio ovaj jedinstveni poklon. Tada je posađen prekrasan drvored tamarisa u Jadranovu, a u hladu stabala iz prošlogodišnjeg Drvoreda ljubavi već će ove godine moći uživati njihovi zaljubljeni vlasnici.

Ove godine nastavljamo projekt sadnjom još osam stabala, ovoga puta alepskog bora na atraktivnoj lokaciji šetnice između Crikvenice i Selca, kazala nam je zamjenica gradonačelnika Silvia Crnić.

Poklon voljenoj osobi, posađeni alepski bor u Drvoredu ljubavi, rast će i trajati kao spomen ljubavi te će time obogatiti floru Crikvenice i uljepšati grad.

Alepski bor, drvo je visoko do 20 metara, čiji su deblo i grane često zakrivljeni. Krošnja je kuglasto piramidalna, a u starosti se razvija nepravilno te time privlači poglede.

Drvored ljubavi biti će zasađen u ožujku na lokaciji – plaža Lučica (područje ispod Life centra), uz samo more. Točnu lokaciju možete pronaći na www.gisgradcrikvenica.giscloud.com na karti Info-Lokacije-Turizam / Drvored ljubavi.

D.P.

Facebook Komentari