Ladislav Ilčić, šef konzervativne stranke Hrast, savjetovat će potpredsjednika Vlade Stiera za 10 tisuća mjesečno

Ladislav Ilčić, bivši saborski zastupnik i šef konzervativne stranke Hrast bit će posebni savjetnik potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih i europskih poslova, HDZ-ova Davora Ive Stiera.

Informaciju o spomenutom angažmanu koji se neslužbeno spominje već neko vrijeme, objavio je Jutarnji list u tiskanom izdanju od subote, dobivši neizravnu potvrdu od samog Ilčića koji je poručio da treba pričekati službenu obavijest Vlade.

Ilčić je podsjetio Jutarnji list da je Stier potpredsjednik Vlade, a ne samo ministar vanjskih i europskih poslova.

Iz toga bi se može iščitati da Ilčićevo savjetovanje neće biti vezano uz polje vanjske politike, a navodno bi za taj posao trebao primati honorarno 10.000 kuna, no Jutarnjem listu je kazao kako se smatra onom vrstom političara koji svoj posao radi iz uvjerenja pa dometnuo: ‘Mislim da je normalno da, kada radite neki posao, za to primate i naknadu.’

U javnosti je prepoznat kao jedan od osnivača udruge Grozd – Glas roditelja za djecu, čiji je i predsjednik te se zalaže za osnaživanje obitelji u društvu, kao i jedan od zagovaratelja ustavne definicije braka koju je pokrenula inicijativa U ime obitelji Željke Markić. Pažnju je privukao i aktivnim protivljenjem kurikularnoj reformi te istupima na temu izbjeglica koji su zgrozili javnost.

Facebook Komentari