Siječanj u dolini Gacke: ugodno, ali ne i neočekivano iznenađenje

Nakon nadasve uspješne 2016. godine, i na početku 2017. bilježi se rast turističkog prometa. Ostvareno je dvoznamenkasto povećanje u dolascima i u noćenjima u Gackoj.

Evo samo lagane usporedbe, u siječnju ove godine ostvareno je 825 dolaska i 999 noćenja, za razliku od prošle godine kada je ta brojka bila gotovo upola manja (409 dolaska i 502 noćenja) – doznajemo iz Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Otočca.

Analizirajući strukturu gostiju prevladavaju strani turisti, koji su ostvarili 754 noćenja, a domaći gosti ukupno 245 noćenja (u 2016. na strane otpada 350 noćenja, a domaće 152 noćenja). Po dolascima u siječnju prednjače Korejanci, Japanci, Poljaci, Kinezi i Nijemci.

Hoteli su i dalje dominantna kategorija gačanskog smještaja, no do ovako dobrih rezultata se ne može bez privatnog smještaja, što daje poprilično dobar omjer jednoga i drugoga.

Kako doznajemo, Turistička zajednica Grada Otočca, sukladno Programu rada za 2017., intenzivno se priprema za nadolazeću turističku sezonu. Na prvom je mjestu kvalitetna promidžba, tako će uskoro iz tiska izići nova brošura privatnog smještaja, nove razglednice i plakati. Naravno da su u programu rada i razne manifestacije tijekom godine, u ovomu zimskomu održan je revijalni dio 5. festivala snjegovića, a tu je i „peto godišnje doba“ ili Mačkare u Gackoj.

Tako govori statistika, pa komu milo, komu krivo. Ali očito je da je ustrajni i sistematičan dugogodišnji rad Turističke zajednice Grada Otočca, potpomognut hotelijerima, ugostiteljima i obiteljskim smještajem, dao ovakve rezultate.
D.Prša/M. Kranjčević/Glas Gacke

Facebook Komentari