Energetska obnova u Rijeci: Završeni radovi na Osnovnoj školi „Nikola Tesla“ vrijedni više od 6,2 milijuna kuna

U ponedjeljak ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević sa suradnicima boravit će u Rijeci gdje će, uz Vojka Obersnela, gradonačelnika Rijeke, Ljubomira Majdandžića, v.d. direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Tatjanu Bandera Mrakovčić, ravnateljicu OŠ Nikola Tesla, prisustvovati konferenciji za medije povodom završetka radova energetske obnove na Osnovnoj školi „Nikola Tesla“ Rijeka.

Sredinom 2015. godine Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja objavilo je Pilot pozive za energetsku obnovu odgojno-obrazovnih javnih ustanova, i to za izradu projektne dokumentacije te za energetsku obnovu, na koje je Grad Rijeka aplicirao i projekt energetske obnove Osnovne škole „Nikola Tesla“.

Ugovor za obnovu potpisan je 18. siječnja 2016. godine, a ukupna ugovorena vrijednost projekta iznosi 6.257.162,50 kuna, od čega je 30% tj. 1.582.350,00 kuna bespovratnih sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj te 40% tj. 2.109.800,00 kuna bespovratnih sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Projektom energetske obnove napravljena je toplinska izolacija vanjskog zida, toplinska izolacija stropa prema negrijanom tavanu, toplinska izolacija krova iznad grijanog prostora te zamijenjena vanjska stolarija.

Posjet Primorsko-goranskoj županiji ministar Kuščević nastavit će prisustvovanjem potpisivanju predugovora za izgradnju POS stanova u Kraljevici.

Konkretno, radi se o građevini s ukupno osam stanova te tri poslovna prostora za koje je Grad Kraljevica već pribavio pisma namjere budućih kupaca.

Facebook Komentari