U medije cure informacije negativne za Milanovića, Bernardić kaže: Pustite čovjeka na miru. Sve je napravio u skladu s našim dogovorom

Iz SDP-a cure podaci kojima se Milanovića optužuje da je na račun stranke, nakon što je najavio povlačenje, bio u Albaniji i to u potrazi za novim poslom, piše RTL.

Bivši premijer Zoran Milanović najavio je danas da ga sljedećih 7 mjeseci neće biti u Saboru. Što će nakon toga, nije posve jasno. Naime, iako Milanović medijima koji pišu da planira povratak i stranačkim protivnicima koji pothranjuju takve priče poručuje da mogu biti mirni, nema odgovora što u njegovom slučaju donosi jesen.

Milanović je danas predao dugonajavljivani zahtjev za stavljanje mandata u mirovanje, ali – s odgodom. Ovdje i dalje ne namjerava dolaziti, ali zbog, kako kaže, tehničkih stvari koje još treba obaviti, mandat će mu biti aktivan do 1. ožujka.

“Da li je prvi ožujak ili 27. veljače mislim da je manje više svejedno, pustite čovjeka na miru. Sve je napravio u skladu s našim dogovorom i ja u tome više ne vidim nikakav problem”, govori predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Uz još jednu plaću od 15-ak tisuća kuna za posao koji i dalje ne namjerava obavljati. No dok ga nasljednik javno brani, iz SDP-a cure podaci kojima se Milanovića optužuje da je na račun stranke, nakon što je najavio povlačenje, bio u Albaniji i to u potrazi za novim poslom. Novo vodstvo poručuje da se radilo o službenom putu, ali i dalje se ne zna kako su i zašto radni nalozi pušteni u javnost:

“Ja mislim da je to na štetu cijelog SDP-a, ali to je moje osobno mišljenje prvenstveno, mene koji sam u toj ulozi danas. Što se tiče dokumenata sasvim sigurno dolaskom novog poslovnog direktora i novog tajnika stranke neke procedure su sad puno jasnije nego što su bile prije”, poručuje Bernardić.

SDP tek treba odlučiti i tko će biti Milanovićeva zamjena u Saboru. U nizu nabrajanja dolazi se i do mogućnosti samog Stipe Mesića, koji je bio na listi SDP-a, ali nije njihov član.

Aktualni su zastupnici poprilično zakopčani. No tko god to bio, mandat mu je siguran samo do jeseni.

Vrata sabornice Milanović je ovim zahtjevom potpuno zatvorio od ožujka do rujna, ali zakonski nakon šest mjeseci on može bez problema ponovno aktivirati svoj saborski mandat”

Iako Milanović znakovito poručuje da svi koji ga se u stranci boje mogu odahnuti jer se nema namjeru vraćati u politiku – pitanje je je li ovo njegovo konačno zbogom, piše portal RTL-a vijesti.hr.


Oglasio se SDP o putu u Albaniju

Iz SDP-a su u medije procurili detalji vezani za službeno putovanje tadašnjeg predsjednika stranke Zorana Milanovića u Albaniju. Sporan je podatak da je SDP Milanoviću platio put i boravak u Tirani, koji se do sada smatrao njegovim privatnim pokušajem da nakon političke karijere pronađe posao konzultanta za europske integracije u Albaniji i na Kosovu.

Povratni let avionom, noćenje u luksuznom hotelu za Milanovića i Branka Grčića stranku su stajali 8 i pol tisuća kuna. Ostaje nejasno kako se na putu pojavio i Daniel Mondekar. Mondekar nije odgovorio na naše pozive. U vrijeme puta nije obnašao funkcije u SDP-u.

Iz SDP-a je priopćeno kako je Milanović na službeni put u Albaniju otputovao na poziv Socijalističke partije Albanije i premijera Edija Rame.

Grčić kaže kako se na susretu s albanskim premijerom Edijem Ramom razgovaralo o stanju u regiji i potpori albanskom pristupanju Europskoj uniji. Pa i onoj o pružanju privatnih savjetodavnih usluga Milanovića albanskoj vladi – tu mogućnost potvrdio je sam Grčić nakon povratka.

Mjesec dana poslije Milanović je osnovao konzultantsku tvrtku zbog koje je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo postupak.

Facebook Komentari