S prvim danom veljače završili nogometni transferi, evo tko je utržio i koliko u najboljim ligama

S prvim danom veljače završio je još jedan zimski prijelazni rok. Po običaju, najaktivniji bili su klubovi iz Premier lige, javlja SK.

Pripadnici najjače nogometne lige na svijetu na kraju transfernog roka ostvarili su prvi put ostvarili profit i to od 40 milijuna funti, a potrošili su ukupno 215 milijuna funti što je najviše u posljednjih šest godina, pokazalo je istraživanje Deloittea, prenosi BBC.

Najveći transfer je onaj Oscara iz Chelseaja u Kinu za 60 milijuna funti, prate ga Payet iz West Hama u Marseille za 25, Schneiderlin iz Manchester Uniteda u Everton 22, Ighalo iz Watforda u Kinu za 20 te Depay iz Manchester Uniteda u Lyon za 16.

Everton je potrošio najviše od premierligaša za jednog igrača – 22 milijuna funti za Morgana Schneiderlina iz Manchester Uniteda.

Najviše je na jednom igraču pak zaradio Chelsea, 60 milijuna funti od Shanghaia za brazilskog reprezentativca Oscara.

Koliko su trošile druge najbolje lige?

Englezi su uvjerljivo na prvom mjestu s potrošenih 215 milijuna funti, druga je Francuska prva liga sa 130 milijuna funti, bundesligaši su potrošili 85, Talijani 80, dok su španjolski prvoligaši potrošili samo 20 milijuna funti.

Barcelona je bila neobično “tiha”, a Real ima zabranu pa je tako najveći transfer u La Ligi bila prodaja Brazilca Pata iz Villarreala u kineski Tianjin za 15,4 milijuna funti.

U Francuskoj je, naravno, najaktivniji bio PSG koji je doveo Draxlera za 30,8 milijuna funti te Guedesa za 25,7 milijuna funti.

Lyon je na dovođenje Memphisa Depaya potrošio 15 milijuna funti.

Share This Article