Hoće li napokon dolijati najuspješniji hrvatski ustaški i antifašistički poduzetnik i profiter Stjepan Stipe Mesić

Piše: prof. Slaven Letica, fb

Hoće li napokon dolijati najuspješniji hrvatski ustaški i antifašistički poduzetnik i profiter Stjepan Stipe Mesić?

Bivši predsjednik SFRJ i RH podnio je TAKTIČNU ostavku na mjesto počasnog predsjednika SABE. U ostavci upućenoj predsjedniku Franji Habulinu napisao je: ”Razmotrivši stanje nastalo nakon objavljivanja snimke s mojim, ponavljam i ovom prilikom, apsolutno neprihvatljivim izjavama iz godine 1992., kao i one kasnije objavljene iz godine 1990., te uzimajući u obzir činjenicu da vjerojatno postoje još i druge moje snimke iz toga vremena s jednako neprihvatljivim izjavama, a u želji da poštedim Savez antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske bilo kakvih negativnih posljedica, podnosim ostavku na funkciju počasnog Predsjednika SABA-e.“

Konstatacijom kako „vjerojatno postoje još i druge moje snimke iz tog vremena s jednako neprihvatljivim izjavama“ Stjepan Stipe Mesić privremeno se privremeno kani pritajiti u ilegali.

Njegove profitabilne proustaške izjave iz 1990-tih, kao i one, podjednako profitabilne, „antifašističke“ izjave nakon 2000. nisu previše pokolebale njegove brojne „antifašističke“ obožavatelje i epigone tipa Slavka Goldsteina, Milorada Pupovca, Zorana Pusića, Zrinke Vrabec Mojzeš i stotine sličnih.

Ovog puta morale bi ohrabriti i glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana da napokon ozbiljno istraži otkud Stipi Mesiću 200.000 eura, 1.900.000 kuna, za kupnju dva stana od tvrtke Štefanije Balog.

Praćenjem traga novca nužno je i moguće lako utvrditi je li mu te novce posudio slovenski ribič, lobist i avanturist Božo Dimnik ili je to bila tek DIMNA ZAVJESA za prikrivanje tužne istine da je Mesić novac prikupio držeći gorljive proustaške besjede po bijelom svijetu i – u to doba – krvavoj Lijepoj Našoj.

Facebook Komentari