Brzina je vrlina: Promptno podignut optužni prijedlog protiv čovjeka koji je vikao na kamermana HRT-a u Jasenovcu

Podignut je optužni prijedlog protiv napadača na snimatelja HTV-a u Jasenovcu u utorak.

Nakon incidenta u Jasenovcu, kada je u utorak oko 11,30 sati za prosvjeda antifašista zbog postavljanja spomen ploče s ustaškim pozdravom “Za dom spremni”, 54-godišnjak napao snimatelja HTV-a Igora Ahmetovića, policija je izvijestila da će protiv napadača podnijeti “optužni prijedlog”.

“Na Trgu kralja Petra Svačića u Jasenovcu 54-godišnji muškarac je narušavao javni red i mir na način da je vikao i vukao za ruku 37-godišnjeg snimatelja, koji je u ruci držao kameru i snimao. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira protiv 54-godišnjaka će nadležnom prekršajnom sudu biti podnesen optužni prijedlog”, stoji u priopćenju Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Predstavnici udruga antifašističkih boraca i antifašista u utorak su u Jasenovcu prosvjedovali ispred HOS-ove spomen ploče s pozdravom “Za dom spremni”, ističući da deklarativne izjave državnog vrha ne smatraju ozbiljnima, a još manje iskrenim antifašističkim uvjerenjem, a nakon prosvjeda jedan od mještana nasrnuo je na snimatelja HRT-a. Čovjeka su zadržali drugi mještani, tako da se osim vike zapravo ništa drugo i nije dogodilo, što se vidi i na snimci.

Zbog toga je intervenirala i policija koju su pozvali sudionici prosvjeda.

VIDEO Pedesetak antifašista krenuli u marš na spomen ploču HOS-a u Jasenovcu, napadnut novinar HRT-a

Facebook Komentari