Predsjednik Vlade Plenković s predstavnicima Francuske udruge poslodavaca, MEDEF-a

Izvor: Dražen Prša

Piše: Dražen Prša

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastaje se s predstavnicima Francuske udruge poslodavaca (MEDEF) u Banskim dvorima. Uz predsjednika Vlade bit će ministar financija Zdravko Marić.

Francusku udrugu poslodavaca (MEDEF) predstavlja će 25 francuskih tvrtki iz sektora građevinarstva, aeronautike, svemirske tehnologije, obrane, energetike, pročišćavanja voda i zbrinjavanja otpada, prometa, bankarskih usluga, financija i savjetovanja.

Na sastanku se razgovara o jačanju gospodarske razmjene između Hrvatske i Francuske. Prema podacima za 2015. godinu, ukupna trgovinska razmjena dviju država iznosila je 700 milijuna eura. Hrvatska u Francusku izvozi automobilsku opremu i dijelove, poljoprivredne strojeve, teretne vagone, električnu opremu, tekstilne i kožne te drvne proizvode, a Francuska u Hrvatsku izvozi automobile, farmaceutske proizvode, plovila, poljoprivredno-prehrambene proizvode, plastične mase, električnu i elektroničku opremu te kozmetičke proizvode.

Predstavnici MEDEF-a također će se tijekom dana sastati s potpredsjednicom Vlade i ministricom gospodarstva, poduzetništva i obrta Martinom Dalić te s ministrom državne imovine Goranom Marićem.

Facebook Komentari