Australian Open: Nadal svladao Dimitrova, čeka ga veliko finale s Federerom

Španjolac Rafael Nadal bit će suparnik Švicarca Rogera Federera u finalu turnira tenisača na prvom ovogodišnjem “grand slam” turniru, Australian Openu u Melbourneu, Nadal je u petak u polufinalu svladao Bugarina Grigora Dimitrova sa 6-3, 5-7, 7-6 (5), 6-7 (4), 6-4 nakon gotovo pet sati igre.

Nadal i Dimitrov odigrali su vrhunski susret o čemu svjedoči i podatak kako su oba igrača imala više “winnera” nego neprisiljenih pogrešaka.Odlučujući peti set ponudio je veliku dramu, oba su igrača propustila po nekoliko prilika za “brak” prije no što je Nadal oduzeo servis Dimitrovu u devetoj igri i poveo sa 5-4 uz servis za meč. No, niti tada se Dimitrov nije predao, u posljednjoj je igri nekoliko puta uspijevao stići do izjednačenja, ali je Nadal na kraju ipak realizirao treću meč-loptu.

Nadal i Federer dosada su se osam puta sastajali u finalima “grand slam” turnira, omjer pobjeda je 6-2 u korist Španjolca, a posljednji puta su se sastali u finalu 2011. u Roland Garrosu kada je također bolji bio Nadal. Na Australian Openu su jedini finale igrali 2009., a Nadal je slavio sa 7-5, 3-6, 7-6 (3), 3-6, 6-2. Usto su se još dva puta sastali na prvom “grand slamu” sezone, u polufinalima 2012. i 2014., a oba puta je pobijedio Nadal.

Nadal i Federer su ukupno dosada odigrali 34 dvoboja i omjer je 23-11 u korist Španjolca.

Share This Article